Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μη ασφαλή ιταλικά κρασιά εντόπισε το τμήμα εμπορίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα μη ασφαλή για κατανάλωση ιταλικά κρασιά, βρήκε το τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Πρόκειται για κρασιά ροζέ, λευκά και κόκκινα, στη συσκευασία των οποίων δεν αναγράφεται ότι περιέχουν διοξείδιο του θείου.

Συγκεκριμένα, μετά την έκδοση εργαστηριακών αναλύσεων από το Γενικό Χημείο του κράτους, κρίθηκαν μη ασφαλή το ροζέ κρασί Vino Rosato D’ Italia-tavernello σε συσκευασία tetrapack, ο λευκός ξηρός οίνος Cuvee Del Centenario Vino Bianco – La cacciatoria, Italia σε γυάλινη συσκευασία, ο ερυθρός οίνος Ιταλίας -Vino Roso – Brumale Montepylciano D Abruzzo σε γυάλινη συσκευασία, ο λευκός ξηρός οίνος Ιταλίας -Vin Blanc – Mateus Portugal σε γυάλινη συσκευασία και ο ερυθρός ξηρός οίνος Ιταλίας -Bella Tavola – Rosso σε γυάλινη συσκευασία.

Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για την απόσυρση των παραπάνω προϊόντων, από την Διεύθυνση Αλκοόλης, Αλκοολούχων ποτών, Οίνου & Ζύθου του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Για τον χαρακτηρισμό τους ως επιβλαβή ή ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, θα αποφανθεί το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων του τμήματος εμπορίου τον περασμένο Σεπτέμβριο επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 135.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Τρεις ώρες στην ουρά για το προσκύνημα του Άξιον Εστί – VIDEO

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε