Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Μίκη έλα να μιλήσεις στο δημοτικό συμβούλιο”!

Θεσσαλονίκη: ”Μίκη έλα να μιλήσεις στο δημοτικό συμβούλιο”!

Πρόσκληση να παρευρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και να μιλήσει στο λαό της πόλης, απηύθυνε στον Μίκη Θεοδωράκη, ο Γιάννης Μπουτάρης – Αποφασισμένος να μιλήσειστην πλατεία Αριστοτέλους είναι ο μουσικοσυνθέτης…

Όπως ανέφερε ο κ.Μπουτάρης μιλώντας το μεσημέρι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επικοινώνησε με συνεργάτες του κ.Θεοδωράκη που του είπαν ότι δεν μπορεί να πάει ο ίδιος αλλά συνεργάτης του. Ο κ.Μπουτάρης όμως τόνισε πως επιθυμία του ήταν να παρευρεθεί ο ίδιος ο κ.Θεοδωράκης.

Η παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους στον Μίκη Θεοδωράκη ήταν το θέμα που απασχόλησε και τις υπόλοιπες παρατάξεις. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, δήλωσε πως η απόφαση του δημάρχου έφερε τη Θεσσαλονίκη αρνητικά στο προσκήνιο και τόνισε πως «η ευρυθμία της πόλης δεν απειλείται από την ομιλία του κ.Θεοδωράκη αλλά από το παραεμπόριο, το διπλοπαρκάρισμα και τα τραπεζοκαθίσματα».

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε λόγο για «κατάπτυστη απόφαση του δημάρχου αφού οι πλατείες ανήκουν στο λαό και όχι στον κ.Μπουτάρη», ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, συμφώνησε πως «ο δήμαρχος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να απαγορεύει ομιλίες σε κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης».

Μίκης Θεοδωράκης: Αισθάνομαι ντροπή!

“Με θεωρούν πολίτη β’ κατηγορίας. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι και γι’ αυτό ήρθα μόνος μου να καταλάβω την πλατεία. Μπορεί να είμαι αγωνιστής, αλλά όλα αυτά με γεμίζουν ντροπή, είναι ντροπή, για μένα για εσάς, για τη δημοκρατία”, δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης χθες καθώς έκανε κατάληψη στην πλατεία .

“Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μας είπε να μην συγκεντρωθούμε εδώ. Μας είπε να πάμε στην παραλία, στο αεροδρόμιο και σε λίγο θα μας στείλει στην Χαλκιδική. Ε, λοιπόν εδώ θα μείνουμε. Και αύριο θα έθρω από το πρωί κι αν κάνει ζέστη θα έρθω με το μαγιό μου. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μπουτάρης”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μίκης στην πλατεία Αριστοτέλους – Η απάντηση Μπουτάρη!

Ο Μπουτάρης δεν αφήνει τον Μίκη να μιλήσει στην Αριστοτέλους!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε