Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μόνο επείγοντα περιστατικά στο εφημερεύων Παπαγεωργίου λόγω επίσχεσης εργασίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου το οποίο εφημερεύει σήμερα αλλά εξυπηρετεί μόνο πολύ επείγοντα περιστατικά. Οι 1.450 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έκαναν από τις 7.00 έως τις 11.00 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μη καταβολή του μισθού του Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παπαγεωργίου Ελευθερία Νικολιδάκη, η διοίκηση του Νοσοκομείου τους ενημέρωσε ότι από την περασμένη Παρασκευή έχει υπογραφεί το ένταλμα για το ποσό που θα σταλεί για την μισθοδοσία αλλά τα χρήματα δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Νοσοκομείο.

Η κυρία Νικολιδάκη έριξε ευθύνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου διότι δεν φρόντισε να βρει λύση στο πρόβλημα.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου προγραμματίζουν για αύριο το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της 3ης ΥΠΕ.

Την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Γεώργιος Χριστόπουλος αναφερόμενος στην αδυναμία καταβολής των μισθών είχε τονίσει ότι η κρατική επιχορήγηση προς το το νοσοκομείο καλύπτει μόνο το 60% της μισθοδοσίας ενώ στα άλλα νοσοκομεία καλύπτεται το 100%.
Σύμφωνα με τον κύριο Χριστόπουλο, το Παπαγεωργίου το 2012 πήρε κρατική επιχορήγηση 26,8 εκατομμύρια
ενώ το κόστος της μισθοδοσίας ήταν 41 εκατομμύρια και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων στο Νοσοκομείο φτάνουν στα 187 εκατομμύρια. Το χρέος του Παπαγεωργίου προς τους προμηθευτές είναι 78 εκατομμύρια…

Διαβάστε ακόμα:

Εξεγέρθηκαν οι κρατούμενοι στις φυλακές Ναυπλίου! ΦΩΤΟ

Ηράκλειο: Μπήκε μόνη για να του κάνει έκπληξη και τον βρήκε νεκρό!

Κρήτη: Κλαίνε τα Χανιά τον φτωχό φοιτητή τους – Το τελευταίο αντίο στον 21χρονο Σάββα!

Θεσσαλονίκη: Η εργασία της φοιτήτριας έκανε δύο καθηγητές της, να αναρωτιούνται…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε