Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Να δοθεί λύση στις αγροτικές κινητοποιήσεις”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό ζητούν οι παραγωγικοί φορείς της Β. Ελλάδας…

οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που έχουν στον επιχειρηματικό κόσμο τα μπλόκα, ζητώντας άμεση λύση αλλά και την έναρξη διαλόγου μεταξύ αγροτικών φορέων και κυβέρνησης.
Οι ζημίες που καταγράφουν οι επιχειρήσεις της περιφέρειας αυξάνονται καθημερινά εξαιτίας και των αγροτικών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β.Ελλάδος, Νικόλαο Πέντζο.
Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων, με παράλληλη έναρξη ουσιαστικού διαλόγου άμεσα, «προτού οι συνέπειες των κινητοποιήσεων γίνουν αξεπέραστες», απευθύνει και η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).
Σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, το ΒΕΘ προσθέτει: «την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργούν τα μπλόκα των αγροτών, που τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να ενταθούν, επιτείνει και η ήδη προβληματική διακίνηση των εμπορευμάτων στο εσωτερικό οδικό δίκτυο (λόγω των Τεμπών)».
Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι το ΒΕΘ κατανοεί τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, αλλά οι πρακτικές ομηρίας άλλων κλάδων και των πολιτών θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν. “Σε κάθε περίπτωση που δεν υπάρχει διέξοδος θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι που έχει θεσπίσει η πολιτεία» , καταλήγει η επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι για ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στις εξαγωγές, αν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν, μίλησε χτες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β.Ελλάδος, Βασίλης Θωμαΐδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε