Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι μαθητές ζητούν περισσότερο πράσινο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι μαθητές 8 σχολείων έφτιαξαν χαρταετούς με μηνύματα όπως ”ελευθερία”, ”ζωή”, ”δίκαιο”, ζωγράφισαν δέντρα και ζήτησαν περισσότερο πράσινο στις γειτονιές τους…

“Όταν καεί το τελευταίο δέντρο και όταν μολυνθεί ο τελευταίος ποταμός, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι ΔΕΝ τρεφόμαστε από το χρήμα». Μ’ αυτά τα λόγια, μαθητής σχολείου του Κορδελιού, έστειλε το δικό του μήνυμα για το περιβάλλον, σε ένα τεράστιο πανό που ζωγράφισαν οι μαθητές, στο πλαίσιο της ημερίδας “Σχεδιάζοντας στους ελεύθερους χώρους της πόλης μου”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο αναψυκτήριο του στρατοπέδου Καρατάσου από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ελευθερίου Κορδελιού, με συνεργαζόμενους φορείς το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την Περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Πολίχνης.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τις εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί σε ελεύθερους χώρους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε