Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οταν το τσίρκο…. θεραπεύει

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισορροπούν σε λεπτά σχοινιά, παίζουν με τη φωτιά, αιωρούνται σε πολύχρωμα πανιά, πετούν με επιδεξιότητα πολύχρωμες μπάλες και εντυπωσιάζουν παιδιά και μεγάλους!

Πρόκειται για την ομάδα του κοινωνικού τσίρκου των “Παιδιών Εν Δράσει” και της “ΚΙΡΚΟ” που παρουσιάζει, εθελοντικά, παραστάσεις σε ομάδες ατόμων από τις φυλακές, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων.

“Ολο το χειμώνα, μία φορά την εβδομάδα, πηγαίναμε στο Ψυχιατρείο και δίναμε παραστάσεις, ψυχαγωγικού χαρακτήρα αλλά και κινητοποίησης. Για τους ανθρώπους αυτούς που έχουν κατατονία, το να σηκωθούν και να προσπαθήσουν να πιάσουν ένα μπαλάκι ή να δοκιμάσουν να ισορροπήσουν ένα πιάτο, είναι πολύ σημαντικό” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαριάνθη Μότα από τα “Παιδιά Εν Δράσει” και την “ΚΙΡΚΟ”. Οπως προσθέτει άλλωστε, το τσίρκο αποτελεί εργαλείο μη τυπικής μάθησης και χρησιμοποιείται για κοινωνική εργασία με παιδιά, νέους και ευπαθείς ομάδες.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείγμα της δουλειάς της έδωσε η ομάδα του τσίρκου πριν από λίγες ημέρες, σε παράσταση στον πολυχώρο Αθλητισμού & Πολιτισμού “WE” όπου και στεγάζεται. Ζογκλέρ, ισορροπιστές, ακροβάτες, κλόουν και καλλιτέχνες θεάτρου δρόμου, μύησαν, με ελεύθερη είσοδο, το κοινό, στα μυστικά του τσίρκου που αποτελεί φιλοσοφία και στάση ζωής.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Παράλληλα,κάθε χρόνο διοργανώνουμε εργαστήρια σχετικά με την τέχνη του τσίρκο που απευθύνονται σε άτομα από 3 έως 103 χρόνων γιατί η συγκεκριμένη τέχνη είναι ανοιχτή σε όλους” καταλήγει η κ.Μότα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε