Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση μελών του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου “Σχολείο” στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου [vid]

ΦΩΤΟ από thestival
ΦΩΤΟ από thestival

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, έκαναν μέλη του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου “Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας” με αφορμή την μεταφορά του 12ου δημοτικού σχολείου, από το λυόμενο της οδού Μαρία Κάλλας, σε κτίριο της οδού Βασ. Γεωργίου, στο οποίο πραγματοποιείται κατάληψη.

Εκπρόσωπος των μελών του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή και υποστήριξε πως “μέσα στα 7 χρόνια κατά τα οποία το κτίριο της Βασ. Γεωργίου τελεί υπό κατάληψη -μία κατάληψη που το απελευθέρωσε από το καθεστώς εγκατάλειψης και αχρηστίας [..]- στο χώρο πραγματοποιούνται ελεύθερα μαθήματα, χοροί, δραστηριότητες για παιδιά”. 

Από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αποχώρησε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με τον δημοτικό σύμβουλο των “Εντάξει”, Σωκράτη Δημητριάδη, να τονίζει: “Δεν δεχόμαστε στο ναό της δημοκρατίας να μιλούν άτομα που δηλώνουν εχθροί της αστικής δημοκρατίας. Δεν μπαίνουμε σε τέτοιο διάλογο, ούτε μας ενδιαφέρει να ακούσουμε τις απόψεις ανθρώπων που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο”. 

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση μεταξύ μελών του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου και ανδρών των ΜΑΤ έξω από το δημαρχιακό μέγαρο. Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κατέβηκε στο προαύλιο του δημαρχείου για να μιλήσει στους συγκεντρωθέντες και ζήτησε από την αστυνομία να επιτρέψει την είσοδό τους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε