Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πάσχα με λόφους σκουπιδιών; Παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Τα σκουπίδια αποκτούν… ύψος σε όλο και περισσότερες γειτονιές της πόλης

Κλειστός παραμένει και σήμερα ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη της Θεσσαλονίκης με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης κινητοποίησης, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, αρχίζουν να παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα με τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Εάν η απεργία συνεχιστεί θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Οι δημοτικές αρχές του πολεοδομικού συγκροτήματος απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να κρατούν τις σακούλες με τα απορρίμματα στα μπαλκόνια τους για όσο διαρκεί η απεργία. Σήμερα ο ΧΥΤΑ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και μπορούν να εναποθέτουν μόνο τα απορριμματοφόρα που μεταφέρουν νοσοκομειακά απόβλητα και σκουπίδια από τις λαϊκές αγορές.

«Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε την πόλη. Το Σαββατοκύριακο αφήσαμε περισσότερα απορριμματοφόρα να περάσουν στο ΧΥΤΑ λόγω και των ημερών του Πάσχα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία θα εξετάσει το ενδεχόμενο εάν θα κλιμακωθούν ή όχι οι κινητοποιήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Σύνδεσμο ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε νομοσχέδιο που προβλέπει τη μετατροπή των φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε ανώνυμες εταιρείες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε