Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Παζάρι αγάπης και ανθρωπιάς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τους κόπους 2 μηνών θα παρουσιάσουν 600 παιδιά από παιδικούς σταθμούς του Ευόσμου. Τα έσοδα θα διατεθούν…

για την ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ). Τα παιδιά το τελευταίο δίμηνο έφτιαξαν λαμπάδες με πολύχρωμες κορδέλες, αυγά στολισμένα με χάντρες, κορνίζες από ξηρούς καρπούς και “ρεσό” με πανέμορφες ζωγραφιές. Οι γονείς των παιδιών έφτιαξαν μαρμελάδες και γλυκά, ενώ οι γιαγιάδες τους κοσμήματα από χάντρες και ασήμι.

Όλα τα παραπάνω θα εκτεθούν τις επόμενες μέρες στο “παζάρι αγάπης” που διοργανώνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμού του Ευόσμου. “Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών επισκεπτόμουν τους χώρους των παιδικών σταθμών και έβλεπα τα μικρά παιδάκια με τις δασκάλες τους να φτιάχνουν καταπληκτικά πράγματα με τόση αγάπη και τόσο μεράκι για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Πιστεύω ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο”, λέει η πρόεδρος των δημοτικών παιδικών σταθμών Σοφία Τριανταφυλλίδου.

Το παζάρι αγάπης θα λειτουργήσει σε δύο χώρους και συγκεκριμένα από τις 17 ως τις 19 Μαρτίου στο Γυμναστήριο του Ευόσμου, ενώ από τις 20 ως τις 22 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, πασχαλινό παζάρι διοργανώνει το “Χαμόγελο του Παιδιού” στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, 3 Απριλίου, μικροί και μεγάλοι μπορούν να διαλέξουν πασχαλινά είδη, λαμπάδες και είδη διακόσμησης που κατασκεύασαν τα μέλη του εθελοντικού εργαστηρίου του οργανισμού. Το παζάρι ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ… 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε