Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πέντε συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το thousandnews.gr
ΦΩΤΟ από το thousandnews.gr

Με πέντε συγκεντρώσεις κατά των μέτρων λιτότητας και πορείες στους δρόμους της πόλης γιορτάστηκε σήμερα η εργατική Πρωτομαγιά, στη Θεσσαλονίκη.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Εργάτη έξω από το ΕΚΘ.

“Σήμερα τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων. Η ανεργία πλέον ξεπερνά το 32%, βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών, ενώ τα μέτρα είναι αναποτελεσματικά και αδιέξοδα. Οι εργαζόμενοι θα είναι εδώ και θα αγωνιστούν” είπε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) συγκεντρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην παλιά θέση του μνημείου του Εργάτη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας.

Στην Καμάρα συγκέντρωση διοργάνωσαν ανεξάρτητα πρωτοβάθμια εργατικά συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ στην πλατεία Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκαν μέλη του ΚΚΕ μλ και ΜΛ ΚΚΕ.

Ξεχωριστή κινητοποίηση έκαναν οι εργαζόμενοι στα ζαχαροπλαστεία Ble. Σύμφωνα με το thousandnews.gr κάποια άτομα, έγραψαν με σπρέι στο “ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ- ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ- ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ”, ενώ έβαψαν με κόκκινη μπογιά το κατάστημα. Παράλληλα, κολλούσαν αφίσες στα καταστήματα…

Δείτε τα βίντεο από το thousandnews.gr

Διαβάστε ακόμα:

Αρνητικό ρεκόρ συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Άρωμα… εκλογών στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς – Ποιοι απεργούν

Η Πρωτομαγιά είναι υποχρεωτική αργία!

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά χωρίς πλοία!

Με καλοκαιρία και ζέστη θα “πιάσουμε” τον Μάη!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε