Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε 6 άτομα για Στοίχημα σε… ύποπτους αγώνες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ποινική δίωξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είναι για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σε βάρος έξι παικτών του Στοιχήματος που κατηγορούνται ότι κέρδισαν μεγάλα χρηματικά ποσά “ποντάροντας” σε ύποπτα παιχνίδια.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε ανατεθεί τον περασμένο Ιούνιο στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης,
ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Νικόλαος Κωνσταντίνου απήγγειλε τις προβλεπόμενες κατηγορίες σε βάρος των 16 εμπλεκόμενων παικτών.

Σε βάρος έξι προσώπων άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), παραπέμποντάς τους να απολογηθούν σε ανακριτή. Τους υπόλοιπους δέκα παίκτες τούς παρέπεμψε με απ’ ευθείας κλήση να δικαστούν για απλή απάτη στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη δικογραφία είχε διαχωριστεί από την κύρια υπόθεση των στημένων αγώνων και είχε αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους 16 παίκτες δεν περιλαμβάνονται ονόματα ποδοσφαιριστών ή παραγόντων συλλόγων. Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, έχοντας σχετική ενημέρωση, στοιχημάτιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε παιχνίδι που συγκαταλέγονταν στη λίστα με τα ύποπτα ποδοσφαιρικά ματς της UEFA, κερδίζοντας εκ του ασφαλούς, μεγάλα κέρδη, τα οποία εκτιμάται ότι προσεγγίζουν συνολικά το 1,5 εκατ. ευρώ!

Όπως έγινε γνωστό, το παιχνίδι που “φιγουράριζε” στα δελτία τους ήταν αυτό ανάμεσα σε Αγροτικό Αστέρα και Καβάλα, για το θεσμό του Κυπέλλου. Ένας αγώνας, που συγκαταλέγεται στη “μαύρη” λίστα της UEFA.

Πάντως, τα άλλα δύο παιχνίδια που συμπλήρωναν τη νικηφόρα “τριάδα” τους δεν συγκαταλέγονταν στα ύποπτα παιχνίδια της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε