Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πορεία από συμβασιούχους εργαζόμενους ΟΤΑ – Βουνά τα σκουπίδια στους δρόμους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, δια μέσου κεντρικών οδών της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι των δήμων, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του ΥΜΑ-Θ, αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων τους και διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους.

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 Fm” άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

“Ο αγώνας μας θα μετατραπεί σε αγώνα διαρκείας. Θα είναι πολύμορφος και έντονος. Θα είμαστε μπροστά τους. Θα τους γίνουμε εφιάλτης και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πάρει τη δουλειά μέσα από τα χέρια μας”, υποστήριξε η κ.Εξαδαχτύλου.

Ξεχειλίζουν οι κάδοι από σκουπίδια λόγω των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ

Ξεχειλίζουν από σκουπίδια οι κάδοι απορριμμάτων σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Τα μεγαλύτερα προβλήματα άρχισαν να παρατηρούνται στο κέντρο της πόλης, ενώ τις επόμενες ώρες ανάλογη θα είναι η κατάσταση σε όλες τις γειτονιές. Για “δύσκολη κατάσταση” και για μια πόλη που θα “πνιγεί στο σκουπίδι” κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.

“Δυσκολεύει η κατάσταση, καθώς για δεύτερη μέρα δεν πραγματοποιείται η αποκομιδή. Τα απορριμματοφόρα μένουν στα αμαξοστάσια και η πόλη θα πνιγεί στα σκουπίδια”, υποστήριξε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Ψαρράς.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στους υπόλοιπους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, με τους κάδους απορριμμάτων και τους κάδους ανακύκλωσης να είναι γεμάτοι από σκουπίδια. Οι δήμαρχοι απευθύνουν έκκληση στους δημότες να κρατούν, όσο είναι δυνατόν, τα απορρίμματα στα μπαλκόνια τους καθώς με την άνοδο της θερμοκρασίας υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε