Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προσφυγή στα δικαστήρια από ομολογιούχους για το “κούρεμα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν τέσσερις ιδιώτες ομολογιούχοι από τη Θεσσαλονίκη που στρέφονται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας αποζημίωση ίση με την αξία του “κουρέματος” της επένδυσής τους, ύψους περίπου 160.000 ευρώ.

Πρόκειται για τέσσερα μέλη οικογένειας, που κατέθεσαν σήμερα αγωγή αποζημίωσης ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Είναι η πρώτη προσφυγή που γίνεται στα δικαστήρια της συμπρωτεύουσας και την υπόθεση χειρίζεται ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, Κλέανθης Βουλκίδης.

“Είναι βέβαιο ότι έχουμε ζημιωθεί παράνομα και υπαίτια από το Ελληνικό Δημόσιο”, λένε οι ενάγοντες, τονίζοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο “ενήργησε αντίθετα με τις Συνταγματικές επιταγές, τις Αρχές της χρηστής Διοίκησης και της Νομιμότητας και κάθε έννοιας Δικαίου”.

Καταλογίζουν στο Ελληνικό Δημόσιο “παράνομη πρακτική”, διότι, εάν γνωρίζανε εξαρχής τη δυνατότητα μονομερούς απομείωσης της αξίας των ομολόγων, δεν θα προχωρούσαν στη σύναψη της σύμβασης και την αγορά του ομολόγου.

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι είναι “καταχρηστικό και παράνομο να ανταλλάσσονται ομόλογα λήξεως 2013 και 2026 με ομόλογα λήξεως έτους 2042, ήτοι 30 ετών από σήμερα, χρόνος κατά τον οποίο τίθεται εν αμφιβόλω εάν θα βρισκόμαστε στη ζωή”.

Ακόμη, οι εναγόμενοι θεωρούν ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι είχαν άδικη μεταχείριση σε σχέση με τους καταθέτες χρημάτων σε ιδιωτική ελληνική τράπεζα, καθώς οι τελευταίοι προστατεύονται και τελούν υπό την άμεση εγγύηση του Δημοσίου για ποσό μέχρι 100.000 ευρώ ανά Τράπεζα, κάτι που δεν ισχύει για τους ομολογιούχους.

Διαβάστε ακόμα:
Νέα “θα” για το κούρεμα στα ομόλογα μικροεπενδυτών

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε