Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πυροπροστασία με περιστρεφόμενες κάμερες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεκαέξι περιστρεφόμενες κάμερες θα ανιχνεύουν μέσα σε λίγες μέρες οτιδήποτε κινείται μέσα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, Σέιχ – Σου…

Η εικόνα θα μεταδίδεται, μέσω της χρήσης του γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών, στο σταθμό δασοπροστασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκεται στον Άγιο Παύλο και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα κινητοποιούνται άμεσα οι υπηρεσίες επέμβασης.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανάπτυξης και προστασίας του περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται το δυναμικό της Υπηρεσίας και μέχρι το τέλος του μήνα το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία προκειμένου να ενισχύσει σημαντικά το έργο της δασοπροστασίας.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης αντιπύραρχος Δημήτριος Ζάχος, στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα.

Εκτός όμως από τα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς το σύστημα των καμερών «φιλοδοξεί» να αντιμετωπίσει και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα στο Σέιχ – Σου, εκείνο της συσσώρευσης σκουπιδιών και μπάζων. «Αυτή τη στιγμή το περιαστικό δάσος είναι ένας ευρύς σκουπιδότοπος του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη» τόνισε ο δασάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Αϊναλής

Χαριτολογώντας είπε ότι «ίσως θα έπρεπε να βάλουμε πινακίδες στο δάσος καλώντας όσους πετάνε μπάζα να τα αφήνουν στην άκρη του δρόμου και όχι να τα πετάνε στις ρεματιές. Το κόστος για να τα μαζέψουμε από δύσβατα σημεία είναι τεράστιο».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε