Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών λόγω… διαδικαστικών στις προμήθειες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής μετά από αναφορά που κατέθεσε χτες ο καθηγητής Καρδιολογίας και διευθυντής της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Ιωάννης Στυλιάδης…

Σε αυτήν αναφέρει, ότι στην εν λόγω Κλινική κινδυνεύουν οι ασθενείς διότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός στεντ λόγω καθυστέρησης της προμήθειας για διαδικαστικούς λόγους!

“Αυτή τη στιγμή στην Α΄ Καρδιολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, η οποία εξυπηρετεί περιστατικά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και η ο οποία εφημερεύει 8 φορές το μήνα και δύο φορές επιπλέον ως Αιμοδυναμικό Κέντρο, έχουμε μόνο 45 στεντ και δεν γνωρίζουμε αν φτάνουν για να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών μέχρι το τέλος του μήνα. Στις εφημερίες έρχονται βαριά περιστατικά και υπάρχουν καρδιοπαθείς των οποίων ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει η κατάσταση και να βρεθούν αντιμέτωποι με το θάνατο. Θα αναγκαστούμε να επιλέξουμε τα βαρύτερα από τα βαριά περιστατικά γιατί έχουμε ελάχιστα υλικά που σε λίγες ημέρες θα εξαντληθούν. Εκτός από έλλειψη στεντ υπάρχει ανεπάρκεια απινιδωτών καθώς και απλών και αμφικοιλιακών βηματοδοτών. Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ένα ποσό 600.000-700.000 για να καλύψει τις ανάγκες μέχρι το τέλος του χρόνου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει οικονομική δυσχέρεια, γιατί όμως δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στο «Παπανικολάου» και στα νοσοκομεία των Αθηνών, της Κρήτης και των Πατρών και υπάρχει στο ΑΧΕΠΑ;”
ανέφερε ο κύριος Στυλιάδης.

Η καθυστέρηση προμήθειας των στεντ οφείλεται στο γεγονός ότι η προμηθεύτρια εταιρεία για διαδικαστικούς λόγους υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα εκδικαστεί στις 31 Οκτωβρίου 2012.

Διαβάστε ακόμα:

Αλεξανδρούπολη: Μήνυση σε καθηγήτρια που “σήκωσε χέρι” σε μαθητή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε