Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στα νύχια του τοκογλύφου…

Θεσσαλονίκη: Στα νύχια του τοκογλύφου…

“Εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη μου και με έφερε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας”…

είπε το θύμα στους αστυνομικούς και κάπως έτσι άρχισε να εξιστορεί την περιπέτειά του, που κράτησε 4 ολόκληρα χρόνια. 4 χρόνια γεμάτα αγωνία, εκβιασμούς και φόβο.
 
Το 2006, το θύμα της υπόθεσης βρέθηκε σε ανάγκη και επειδή δεν μπορούσε να πάρει τραπεζικό δάνειο απευθύνθηκε σε ένα γνωστό του. Εκείνος δέχθηκε να του δώσει τα 30.000€ που ήθελε, αλλά με όρους… τοκογλυφικούς. Του ξεκαθάρισε πως για να τον αφήσει ήσυχο θα έπρεπε να του δώσει 70.000€. 

“Άρχισα να πληρώνω αλλά ήταν αδύνατο να εξοφλήσω. Τον παρακαλούσα να τα βρούμε με ένα μικρότερο ποσό αλλά ήταν ανένδοτος”. Η απελπισία τον είχε κυριεύσει, ο χρόνος περνούσε και το χρέος δεν έσβηνε. Οι απειλές γίνονταν καθημερινές και ο ίδιος σκέφτηκε, όπως είπε στους αστυνομικούς, μέχρι και να αυτοκτονήσει.

Τελικά, 4 χρόνια μετά τη συμφωνία με τον τοκογλύφο αποφάσισε να μιλήσει στην αστυνομία. Εκείνη συνέλαβε τον τοκογλύφο και από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως συν τις άλλοις, στις 13 Μαϊου του 2010, είχε αφαιρέσει τμηματικά από το ταμείο της επιχείρησής του, το χρηματικό ποσό των 300€.

Τα επόμενα επεισόδια της υπόθεσης θα παιχτούν στις αίθουσες των δικαστηρίων…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε