Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού

ύστερα και από αντίστοιχη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο.

H ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ κάνει λόγο για προσπάθεια εκχώρησης της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες, μετακυλώντας το οικονομικό βάρος στους δημότες και τάσσεται υπέρ της διαφύλαξης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των δήμων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, διευκρινίζει ότι η παρούσα διοίκηση ανέλαβε την καθαριότητα με εργολάβο από την προηγούμενη διοίκηση, με ένα κατεστραμμένο στόλο οχημάτων και χωρίς προσωπικό και σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφερε να επαναφέρει στο δήμο το 50% της καθαριότητας.

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι επιδιώκει την απόκτηση του απαιτούμενου στόλου οχημάτων και διεκδικεί από την κυβέρνηση να ανάψει το “πράσινο φως” για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα προκειμένου το σύνολο των αντίστοιχων υπηρεσιών να επιστρέψει στο δήμο.

Μέχρι τότε, όμως, επισημαίνει ότι “χωρίς τη συνδρομή των ιδιωτών δεν μπορεί να γίνει η αποκομιδή, γεγονός που επιβεβαιώνουν με την υπογραφή τους οι προϊστάμενοι όλων των τμημάτων και η διεύθυνση της υπηρεσίας καθαριότητας”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε