Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Στολίζουν” την πόλη με συντριβάνια και παγκάκια!

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τριακόσια παγκάκια, δέντρα, βρύσες και συντριβάνια θα κάνουν την εμφάνιση τους από τις επόμενες ημέρες έως το τέλος του χρόνου…

σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων η Τσιμισκή και η Μητροπόλεως, σε μια προσπάθεια να καταστεί η πόλη φιλικότερη προς τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Τα πρώτα παγκάκια θα τοποθετηθούν από την επόμενη κιόλας εβδομάδα στην οδό Τσιμισκή, στο πλαίσιο του σχεδίου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη. Στην ενέργεια αυτή προχωρά η δημοτική αρχή, που επιπλέον προγραμματίζει να πεζοδρομήσει το συντομότερο δυνατό 50 δρόμους, έτσι ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να περπατούν και να κάνουν ποδήλατο χωρίς εμπόδια.

Τις παραπάνω ανακοινώσεις έκαναν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, στη διάρκεια επιθεώρησης που πραγματοποίησαν το πρωί στα έργα πεζοδρόμησης στις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ρογκότη και Δαγκλή.

Επιπλέον, ο κ.Κουράκης επανέλαβε πως τα έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθούν σε 2,5 χρόνια. Αναγνώρισε πως λόγω των εργασιών υπάρχει πρόβλημα για πεζούς και ποδηλάτες και ανέφερε πως η δημοτική αρχή αναζητά λύση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε