Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους μαθητές και φοιτητές αθλητικών κολλεγίων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ και την πολιτική του μνημονίου, πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου…

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Καμάρα, όπου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους. Την απόφαση της κινητοποίησης πήραν πέντε φοιτητικοί σύλλογοι σε γενικές συνελεύσεις τους, οι οποίοι από την αρχή της εβδομάδας προχώρησαν σε κυλιόμενες καταλήψεις.

Στην κινητοποίηση πήρε μέρος και το τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής, διαμαρτυρόμενο για την έλλειψη αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα εργαστήρια, από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει ήδη το τρέχον εξάμηνο.

Στο μεταξύ, μαθητές αθλητικών σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης, μαζί με τους γονείς τους, συναντήθηκαν με τον αντινομάρχη Παιδείας, Ευθύμη Φωτόπουλο, για το πρόβλημα που ανέκυψε από την διακοπή της δωρεάν μεταφοράς τους από και προς τα σχολεία τους και τα αθλητικά κέντρα.

Οι μαθητές των αθλητικών σχολείων, που πραγματοποιούν διαμαρτυρίες από την αρχή της εβδομάδας, ζητούν, εξάλλου, την κάλυψη των κενών θέσεων σε γυμναστές, ώστε να μην χαθούν άλλες εκπαιδευτικές ώρες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε