Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στροφή για την καύση αποβλήτων στο Τιτάν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στροφή μετά τις αντιδράσεις από δημοτικές αρχές και κατοίκους, έκανε σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης…

«Εάν πρέπει να ανακληθεί η απόφαση, θ’ ανακληθεί. Αύριο, στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ανακαλείται η πρόσφατη απόφαση για περιβαλλοντική αδειοδότηση της μονάδας του ΤΙΤΑΝ. Δεν ακυρώνεται, απλά αναβάλλεται για να ψηφίσουμε εκ νέου το επόμενο διάστημα. Θα γίνει με βάρος ψυχής, γιατί δεν συνηθίζω να κάνω πίσω. Περιμένω όμως προτάσεις από τους δημάρχους, γιατί το εύκολο είναι να ασκείται κριτική», δήλωσε ο κ.Ψωμιάδης.

Ο νομάρχης ανέφερε πως οι δήμαρχοι Ευκαρπίας, Σταυρούπολης και Ωραιοκάστρου είχαν ενημερωθεί για το ζήτημα της καύσης από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ με έγγραφο από τον Μάρτιο του 2010 και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο τα δημοτικά συμβούλια δεν πήραν καμία θέση στο θέμα.

Εξάλλου, με ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για το ΤΙΤΑΝ, αναφέροντας πως δεν θέλει να προκαταβάλει τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης της μονάδας. «Η νομαρχία Θεσσαλονίκης δεν αποφασίζει και δεν αδειοδοτεί, απλά γνωμοδοτεί. Το υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει την άδεια», τόνισε η αντινομάρχης Ανάπτυξης, Ιωάννα Τζάκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε