Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η… ελεύθερη πτώση στις πωλήσεις ακινήτων!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μείωση στις πωλήσεις των ακινήτων κατά 50% και των τιμών κατά 20% καταγράφεται στον τελευταίο ένα χρόνο από το Σύλλογο Μεσιτών Θεσσαλονίκης σ΄ ολόκληρο το νομό.

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχάλης Αναγνώστου, «η κίνηση στην αγοραπωλησία ακινήτων είναι πολύ μικρή κάτι που επιδεινώνεται από τα προβλήματα δανειοδότησης που δημιουργούν οι τράπεζες».

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία από την εφορία Καλαμαριάς, το πρώτο τετράμηνο του 2010 σημειώθηκαν 1.500 πωλήσεις ακινήτων ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, μόλις 300!

Στο πλαίσιο ωστόσο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της δουλειάς του κτηματομεσίτη, παρουσιάστηκε το πρωί ο ιστότοπος www.toakinito.gr που δημιούργησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με κόστος 15.000 ευρώ.

Στην ιστοσελίδα, οι επαγγελματίες μπορούν να καταχωρήσουν όλα τα ακίνητα που διαχειρίζονται, με φωτογραφίες, λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά τους και την τιμή πώλησης.

Πάντως, η οικονομική κρίση έχει πλήξει γενικότερα τους επαγγελματίες αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη, για πρώτη φορά φέτος υπάρχουν περισσότερες διαγραφές από ό,τι εγγραφές στα μητρώα του Επιμελητηρίου.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2010, είχαμε 2279 εγγραφές σε σχέση με το φετινό διάστημα που ήταν 2013. Παράλληλα, οι διαγραφές πέρσι ήταν 2085 και φέτος 2380, ήταν δηλαδή περισσότερες από τις εγγραφές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε