Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τα σκουπίδια στους δρόμους παίρνουν… ύψος!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συσσωρεύονται και πάλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα σκουπίδια καθώς ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης παραμένει κλειστός…

και τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) στην Κεντρική Μακεδονία, συσκέπτονται από το πρωί προκειμένου να συντονιστούν και να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

«Υπάρχει μια διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Εξετάζουμε τρόπους για να συντονιστούμε καλύτερα ώστε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων» ανέφερε ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΟΕ – ΟΤΑ Μηνάς Μοναστηρίδης.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τα σκουπίδια στην πόλη, αυτή επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα καθώς δεν μεταφέρονται τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ. Η είσοδος στον χώρο και η εναπόθεση των φορτίων με τα σκουπίδια επιτρέπεται μόνο στα οχήματα που μεταφέρουν νοσοκομειακά απορρίμματα καθώς και απορρίμματα από τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τις λαϊκές αγορές.

«Μας επιτρέπεται η εναπόθεση των σκουπιδιών μόνο από δέκα κοντέινερ» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και τονίζει χαρακτηριστικά: «στην πόλη επικρατεί χάος».

Ερωτηθείς για την ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων στις συνεχείς εκκλήσεις του δήμου να μην κατεβάζουν σκουπίδια τις μέρες των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα, απαντά ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανταπόκριση.

«Στην οδό Βασιλίσσης Όλγας υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης και λίγα μέτρα μακρύτερά τους, παρατηρούμε χάρτινες συσκευασίες μέσα ή έξω από τους κάδους των σκουπιδιών» σημειώνει και προσθέτει: «Η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης από τη μία πλευρά και τα θέματα της υγείας και της ευταξίας των αστικών χώρων ή βρίσκονται σε αντιπαράθεση ή σε μεγάλη παράκρουση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Δεν μαζεύουν τα σκουπίδια αλλά πληρώνονται! – Προκλητικός ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε