Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Τέλος στα σχολικά κλουβιά” – Οριστική η απόφαση για μεταφορά του 12ου δημοτικού!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Επικράτησε τελικά η λογική σε ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για το παρόν και το μέλλον μικρών παιδιών και των οικογενειών τους» αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου…

στην οποία απορρίφθηκε το αίτημα δεκαεννέα δημοτικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων και πέντε της συμπολίτευσης, για την παραμονή του 12ου δημοτικού σχολείου στο κτίριο επί της οδού Μαρίας Κάλλας. Η διοίκηση του δήμου σημειώνει ότι παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις και στις αρχές της για ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον και βάζει τέρμα στα «σχολεία κλουβιά».

Παράλληλα κάνει λόγο για εμμονή της αντιπολίτευσης αλλά και αποστασιοποιημένων στελεχών της συμπολίτευσης για την παραμονή του σχολείου σε ένα «κτίριο ντροπή» καθώς και για μια ετερόκλητη συμμαχία, «κατά την οποία οι ψήφοι των λίγων αποστασιοποιημένων στελεχών της συμπολίτευσης σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν πολιτικά, αθροίστηκαν με αυτούς της δεξιάς αντιπολίτευσης».

Με αφορμή την μη έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο του καλλιτεχνικού προγράμματος, της μίσθωσης χώρων και των αμοιβών και εργοδοτικών εισφορών των συμμετεχόντων στα 52α Δημήτρια αναφέρει: «τα «Δημήτρια» αποτελούν κορωνίδα πολιτιστικής και δημοκρατικής έκφρασης. Αυτοί που τα καταψήφισαν, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη». Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία ενώ νωρίτερα είχε θέσει το θέμα της απουσίας πολλών συμβούλων από την αίθουσα.

Εξάλλου, το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο υπογραμμίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών ραδιοφώνων Θεσσαλονίκης («FM100» και «FM100,6»), εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι σε οποιoδήποτε σχεδιασμό της κυβέρνησης να θέσει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε διαγωνιστική διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών λειτουργίας τους και ζητά να εξαιρεθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί από κάθε τέτοια διαδικασία καθώς και να διατηρήσουν τις συχνότητες με τις οποίες έχουν ταυτιστεί στην πολύχρονη πορεία τους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε