Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Την απαλλαγή -λόγω αμφιβολιών- των τριών πρώην αντιδημάρχων Οικονομικών πρότεινε ο εισαγγελέας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών, των τριών πρώην αντιδημάρχων Οικονομικών, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, πρότεινε ο εισαγγελέας τής έδρας Βασίλης Χαλντούπης.

Πρόκειται για τους Αναστάσιο Γερογιάννη, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Μιχάλη Ζορπίδη, για τους οποίους ο εισαγγελικός λειτουργούς είπε ότι “είχαν περιορισμένες αρμοδιότητες και δεν είχαν καν γνώσεις λογιστικής”.
“Διατηρώ πολλές αμφιβολίες για τον Αθανάσαρο και τον Ζορπίδη και ορισμένες για τον Γερογιάννη”, παρατήρησε.

Επιπλέον, πρότεινε την αθώωση όλων των κατηγορούμενων υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών, πλην των δύο πρώην διευθυντών της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου. Για αυτούς τους δύο εισηγείται να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση και επιπλέον για τον έναν για την πράξη της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλου και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, και αλλά και του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, του μόνου που παραδέχεται την υπεξαίρεση.

Επομένως, από το σύνολο των 18 κατηγορουμένων για την υπεξαίρεση των 51,4 εκ. ευρώ, ο εισαγγελικός λειτουργούς πρότεινε την ενοχή των 13.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και θα ακολουθήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης…

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Την ενοχή Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας για την υπεξαίρεση 51,4εκ.€!

Παπαγεωργόπουλος: Θα πέσω από το Λευκό Πύργο αν βρουν ότι έχω έστω ένα ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε