Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Την ενοχή Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας για την υπεξαίρεση 51,4εκ.€!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Στην πρόταση του ο εισαγγελέας, τόνισε πως ο κ.Παπαγεωργόπουλος ήταν αδύνατον να μην γνωρίζει τα όσα συνέβαιναν – Είπε επίσης πως με δική του απόφαση, τοποθετήθηκε άνθρωπος της νύχτας, στη διαχείριση 57 ταμείων…
– “Είναι προφανές”, είπε, “ότι ο Λεμούσιας κρατούσε τον Παπαγεωργόπουλο στο χέρι!”

Την ενοχή τόσο του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου όσο και του άλλοτε στενού του συνεργάτη, πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στο κεντρικό δήμο, πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο εισαγγελέας τής έδρας Βασίλης Χαλντούπης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να κηρυχθούν ένοχοι οι Β. Παπαγεωργόπουλος και Μ. Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ενώ για τον δεύτερο προτείνει -επιπλέον- την ενοχή του για την κατηγορία της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία.

Εξάλλου, για τους δύο παραπάνω, εισηγήθηκε να διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές η δικογραφία για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) προς άσκηση νέας ποινικής δίωξης.

Ο κ. Χαλντούπης κατά την αγόρευσή του, ήταν «κόλαφος» για τον Β. Παπαγεωργόπουλο και τον Μ. Λεμούσια, ενώ, υιοθέτησε σε πολλά σημεία τα όσα ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ο Π. Σαξώνης. «Επιβεβαιώνεται η βασιμότητα των ισχυρισμών Σαξώνη. Δεν είναι μυθεύματα αυτά που λέει, έχουν λογική αλληλουχία», είπε.

Για τον πρώην δήμαρχο, είπε ότι είναι αδιανόητο να μη γνώριζε ο δήμαρχος για τον διαχειριστή της Ταμειακής Διεύθυνσης. «Ήξερε για τα νυχτερινά μαγαζιά και το πολυτελές αυτοκίνητο. Ανέχθηκε να διαχειρίζεται τις ασφαλιστικές εισφορές ένας άνθρωπος της νύχτας. Προέτρεψε το Λεμούσια να βρει τρόπο ώστε να εκταμιεύονται χρήματα με διαδικασία που να προσδίδει νομιμοφάνεια. Ο Παπαγεωργόπουλος φοβούμενός να κάνει παράνομη συναλλαγή ενήργησε δια του Λεμούσια», τόνισε ο εισαγγελέας.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, παρατήρησε: «Ήταν το δεξί χέρι του δημάρχου. ‘Ανθρωπος με χαμηλά προσόντα. Δεν γινόταν τίποτα αν δεν περνούσες από τον πάγκο του, όπως κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Δεν χωράει αμφιβολία ότι γνώριζε το Σαξώνη. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ροή και στις αναλήψεις μετρητών. Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνονται το 1999 τα μετρητά που παίρνει ο πρώην ταμίας».

Για τον Π. Σαξώνη, που είναι ο μόνος που αποδέχθηκε την υπεξαίρεση, ο εισαγγελέας τόνισε ότι «δεν θα μπορούσε να δράσει επί τόσα χρόνια χωρίς άνωθεν εντολές».

Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με την πρόταση επί της ενοχής ή μη των υπολοίπων κατηγορουμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στο σπίτι και βρήκε νεκρό τον αδερφό της!

Πρέβεζα: Η διασταύρωση του τρόμου – Λήστεψαν με ενέδρα νεαρό οδηγό!

Γιάννενα: Στο ”κόκκινο” η αγωνία για τον αγνοούμενο ορειβάτη – Σηκώθηκε και ελικόπτερο!

Θεσσαλονίκη: Η ώρα του εισαγγελέα για την υπεξαίρεση 51,4εκ.€ από τα ταμεία του δήμου!

Αχαϊα: Του έκοψαν το ρεύμα και έπαθε εγκεφαλικό – Αμετάπιστη η ΔΕΗ!


Τρίκαλα: Loverboy… 95 Μαϊων κλέφτηκε με την οικιακή βοηθό – Τα νάζια της, τον ξεμυάλισαν!


Ρόδος: Η πολιορκία της δεσποινίδος κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια!

Ηλεία: Τσιγγάνος μπήκε σε… hi-tech κοτέτσι και το μετάνιωσε οικτρά!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε