Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Το Λαγκαδά επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έφθασε αργά το απόγευμα από το Άγιον Όρος, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η τοπική Μητρόπολη.

Ο κύριος Βαρθολομαίος και η συνοδεία του, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί και στην περιοχή του Άθω, έφθασε με σκάφος του λιμενικού στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, όπου τον υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννης.

Λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα, έφθασε οδικώς στην πόλη του Λαγκαδά, και παρά τη συνεχή βροχόπτωση του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από εκπρόσωπους των αρχών και φορέων, και από πλήθος κόσμου.

Το βράδυ θα γίνει δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Αγίας Παρασκευής, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος θα εγκαινιάσει τα γραφεία της μητρόπολης Λαγκαδά και θα ακολουθήσει δείπνο στα Λουτρά από το δήμαρχο, Γιάννη Αναστασιάδη.

Αύριο, μεταξύ άλλων, ο κύριος Βαρθολομαίος, θα εγκαινιάσει το νέο ερευνητικό ινστιτούτο για τη νόσο του Alzheimer και λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατος, στον οικισμό Ηράκλειο, καθώς επίσης και το νέο έργο βιολογικού καθαρισμού Λαγκαδά.

Το πρωί της Τετάρτης θα αναχωρήσει για το Φανάρι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε