Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ το χρέος του δήμου

Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ το χρέος του δήμου

Οι φορολογικές αρχές προχωρούν από σήμερα σε μπλοκάρισμα του 50% των καταθέσεών του.

Το χρέος αυτό είναι αποτέλεσμα προστίμων και προσαυξήσεων που προέκυψαν από την υπεξαίρεση υπαλλήλου στο δήμο, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τον ίδιο έχει διαβεβαιώσει πως θα γίνει κάποια ρύθμιση που προφανώς έχει καθυστερήσει.

Επισήμανε μάλιστα ότι τα λεφτά στο δήμο φτάνουν και περισσεύουν για την μισθοδοσία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των μετατάξεων στο δήμο καθώς σε ορισμένες υπηρεσίες υπάρχει πλεονάζων προσωπικό.

Οι φορολογικές αρχές προχωρούν από σήμερα σε μπλοκάρισμα του 50% των καταθέσεών του σε όλες τις τράπεζες της χώρας.Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ζητά ομόφωνα να μην ισχύσει η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και ακίνητης περιουσίας του δήμου καθως σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει κανένα χρέος, υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Υπενθύμισε πως πριν από τρία χρόνια συνελήφθη υπάλληλος του δήμου που είχε υπεξαιρέσει 7 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο στο δήμο 15 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα το ποσό να ανέλθει στα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε