Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Βουλιάζουν” λόγω καιρού οι γεωργικές καλλιέργειες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε πάνω από 150.000 υπολογίζεται ο αριθμός των στρεμμάτων με γεωργικές καλλιέργειες που έπαθαν ζημιά στη Θεσσαλία από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα, ο αριθμός τους φαίνεται ότι τελικά θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 30.000 στρέμματα, όπως είπε η υπεύθυνη του τμήματος ενισχύσεων και αποζημιώσεων του οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Ήρα Σούλιου.

Πάντως, σύμφωνα με την ίδια, τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί, αφού ειδικότερα στη Β. Ελλάδα οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται και μάλιστα σε ορισμένα σημεία είναι τέτοιας έντασης που ήδη έχει ξεκινήσει η πλημμύρα ποταμών ή και λιμνών.
Στο… στόχαστρο του καιρού έχουν βρεθεί κυρίως γεωργικές καλλιέργειες με βαμβάκι, σιτηρά, μηδικές, κεράσια, οπωροφόρα,αμπέλια και κηπευτικά.

Υπενθυμίζεται ότι από το ΕΛΓΑ διαβεβαιώνεται στους Έλληνες αγρότες, που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, ότι ο οργανισμός είναι οικονομικά έτοιμος και οργανωτικά επαρκής, να αποζημιώσει έγκαιρα και δίκαια τους παραγωγούς που πράγματι ζημιώθηκαν.
Προς την κατεύθυνση αυτή, καλούνται οι ζημιωθέντες να κάνουν το συντομότερο δυνατό τις σχετικές δηλώσεις στους κατά τόπους ανταποκριτές του οργανισμού.

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλες καταστροφές απ’ το χαλάζι σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε