Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Βράζουν” οι κάτοικοι της Ν.Ευκαρπίας για την κατασκευή του ΣΜΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο που κατασκευάζεται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες.

«Οι κάτοικοι εναντιώνονται στο ξεκίνημα κατασκευής του ΣΜΑ. Είμαστε μαζί τους. Θεωρούμε ότι ο ΣΜΑ είναι απαραίτητος όμως είμαστε ενάντια στη χωροθέτησή του», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος επόμενο βήμα είναι να ζητηθεί η αναστολή της οικοδομικής άδειας και να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της κατασκευής και λειτουργίας του ΣΜΑ, πίσω από το ΤΙΤΑΝ, λόγω παραβίασης των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία περιβαλλοντικών όρων.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ζουρνά, και τους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης ζητούν επαναχωροθέτηση του ΣΜΑ, καθώς θεωρούν ότι είναι σε πολύ μικρή απόσταση από τον οικισμό της Ν. Ευκαρπίας και δεν πληροί τους απαιτούμενους περιβαλλοντικούς όρους και τους όρους ασφαλείας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε