Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χάθηκε ένα χωριό σε τροχαία – 320 νεκροί την τελευταία πενταετία στην πόλη [pics]

ΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα τροχαία στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που τα ατυχήματα συνεχίζονται. Στο τελευταίο συγκρούστηκαν δύο αυτοκίνητα στο σημείο που βλέπετε…

Τύχη-βουνό είχαν οι οδηγοί και οι επιβάτες δύο αυτοκικήτων που συγκρούστηκαν στην οδό Αγίου Δημήτριου. Και τα δύο οχήματα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές με το ένα να αναποδογυρίζει και να στέκεται πλάγια στο οδόστρωμα. Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα της ομάδας «Τα Στραβά, τα καλά και τα ανάποδα της Θεσσαλονίκης» στο facebook. Ευτυχώς όλοι οι επιβαίνοντες στα δύο οχήματα είναι καλά στην υγεία τους…

Στοιχεία για τα τροχαία στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 320 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 9.975 τραυματίστηκαν σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα την τελευταία πενταετία στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας της πόλης. Από τα στατιστικά στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητα η Voria.gr, με αφορμή το τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε χθες στον Εύοσμο και στοίχισε τη ζωή σε τόσους νέους ανθρώπους (δείτε εδώ), προκύπτει ότι η Θεσσαλονίκη θρήνησε από το 2011 έως το 2016 ένα μικρό χωριό σε ανθρώπινες απώλειες, μετρώντας κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 60 νεκρους.

Μάλιστα, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι ο κίνδυνος για τα τροχαία παραμονεύει εντός των δρόμων της πόλης, καθώς τα 8 στα 10 περιστατικά σημειώνονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος – το ποσοστό της πενταετίας, από το 2011 έως το πρώτο εξάμηνο του 2016, ανερχόταν σε 78,7%, κατά μέσο όρο.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2017 οι θάνατοι από τροχαία ήταν αυξημένοι, καθώς σε αυτό το διάστημα άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο 13 άτομα σε 8 περιστατικά (συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατου δυστυχήματος στον Εύοσμο), ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2016 συνολικά 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 10 τροχαία δυστυχήματα.

Πηγή: seleo.gr, voria.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε