Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη:O Μπουτάρης εξομολογείται, χορεύει και κάνει γιόγκα-Δείτε βίντεο!

Θεσσαλονίκη:O Μπουτάρης εξομολογείται, χορεύει και κάνει γιόγκα-Δείτε βίντεο!

O δήμαρχος της πόλης, εκπλήσσει για ακόμη μια φορά, με ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει 10 εβδομάδες από τη ζωή του…

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθυρίδης ακολουθεί τον δήμαρχο για 10 εβδομάδες και περιγράφει την ζωή του. Με φόντο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, το «Ένα βήμα μπροστά» παρουσιάζει την προσωπικότητα του Γιάννη Μπουτάρη και την ξεχωριστή κουλτούρα της πόλης.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει στιγμές του δημάρχου κατά την προεκλογική περίοδο του 2010 για τις δημοτικές εκλογές, αλλά παράλληλα, έχει πολλές αναφορές στην προσωπική του ζωή όπως τον ίδιο να μιλά για το θάνατο της γυναίκας του, να κάνει γιόγκα αλλά και να εκκλησιάζεται.

Η παραγωγή του «Ενα βήμα μπροστά» έγραψε το εξής σημείωμα για το ντοκιμαντέρ: «προβάλλοντας μια προσωπική ιστορία στο κοινωνικό της ανάλογο, η ταινία αναζητά τη συνάφεια εννοιών όπως αδιέξοδο, κρίση, εξάρτηση, εκλογές, απόφαση, απεξάρτηση…

Στις σημερινές κοινωνίες, η κρίση έχει χαρακτηριστεί συχνά σαν κρίση αξιών και η ιστορία του Γιάννη Μπουτάρη, η απεξάρτησή του, σαν αποτέλεσμα μιας ηθικής μεταστροφής μέσω της δράσης και της προσφοράς, μας δίνει το θάρρος να κοιταχτούμε στο καθρέφτη και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την αδυναμία σε δύναμη. Και τη δύναμη σε αγάπη.»

Ο Γιάννης Μπουτάρης λέει μεταξύ άλλων: «Μετά το θάνατο της γυναίκας μου, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να παραιτηθώ από κάτι ούτε είπα θα κλαίω τη μοίρα μου. Εν συνεχεία ειδικά τον τελευταίο καιρό μου παρουσιάτηκε μια ευκαιρία να είμαι υποψήφιος δήμαρχος το οποίο μου δίνει μια διάθεση να κάνω πάρα πολλά πράγματα…

Το βλέπω πια σαν μια υποχρέωση, από την ώρα που έμπλεξα πρέπει να βγάλω πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά αισθάνομαι πολλές φορές αυτό το κενό, αισθάνομαι ότι κάτι από μέσα μου μου λείπει, το οποίο δεν ξέρω τι είναι…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πάτρα:Κόλαση φωτιάς στο ”Κρήτη ΙΙ” – Αγνοείται μέλος του πληρώματος!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε