Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΤΩΡΑ: Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τα μεταλλεία χρυσού (ΦΩΤΟ και VIDEO)

φωτό από Facebook
φωτό από Facebook

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε σήμερα η διαμαρτυρία των κατοίκων για τη λειτουργία μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής

Με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών ξεκίνησε λίγο μετα τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, η πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Το “ραντεβού” όπως γράφει το thesstoday ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις 11.30 το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο, λόγω άλλου συλλαλητηρίου ενάντια στο σχέδιο Αθηνά, η προσυγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν οι επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Στην πορεία μπήκε καταχειροκροτούμενο ακόμη ένα, μικρότερο μπλόκ διαδηλωτών από την επιτροπή κατοίκων Ωραιοκάστρου, το οποίο είχε κινηθεί αντίθετα στην οδό Τσιμισκή μέχρι να συναντήσει τον κύριο όγκο των διαδηλωτών.

Τα άτομα που συμμετείχαν στo πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, περίμεναν στο ύψος της Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας, και οι δύο πορείες ενώθηκαν σε μια.

Τα ΜΑΤ έχουν μπλόκο αρκετά μέτρα πιο κάτω στο ύψος της οδού Δραγούμη, ωστόσο το προγραμματισμένο δρομολόγιο της πορείας δεν περνάει από το σημείο αυτό.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τα ΜΑΤ και η πορεία συνέχισε προς την παραλία από την οδό Βενιζέλου.

Από τα μεγάφωνα στο χώρο της συγκέντρωσης αναφέρεται ότι για αύριο έχουν κληθεί στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πολυγύρου και άλλοι κάτοικοι που αντιδρούν στο έργο της εξόρυξης.

φωτό από Facebook

Η αστυνομία απαγορεύει την είσοδο στον Λευκό Πύργο σε όλο τον κόσμο ακόμη και σε φωτογράφους.

Nωρίτερα, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, περίμενε και ένα μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα από τη Χαλκιδική, που “υποδέχτηκε” την πορεία παίζοντας μουσική.

φωτό από seleo.gr

Κεντρικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω της πορείας. Παρούσες στο συλλαλητήριο μεταξύ άλλων, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Τσουλίδου.

φωτό από seleo.gr

20 Μαρτίου η δίκη των συλληφθέντων

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πολυγύρου οι 4 συλληφθέντες κατά την επεισοδιακή επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ιερισσό και ακολούθησε η εκδίκαση του αυτοφώρου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου.

Οπως γράφει το rthess.gr οι δικηγόροι ζήτησαν αναβολή προκειμένου να συλλέξουν απαραίτητα στοιχεία για την υπόθεση, με το δικαστήριο να προγραμματίζει η υπόθεση να εκδικαστεί στις 20 Μαρτίου και οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής κάθισαν χθες, τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου του 2014.

Διαβάστε επίσης:

Αναβολή για τους τέσσερις συλληφθέντες της Ιερισσού – Τι έγινε στη σύσκεψη με τον εισαγγελέα – ΒΙΝΤΕΟ

Ματαιώνεται η σύσκεψη που κάλεσε ο εισαγγελέας για την Ιερισσό – Τέσσερις συλλήψεις έκανε η αστυνομία

Στα “μαχαίρια” ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την Ιερισσό – Τι λένε ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ γεγονότα

Νύχτα τρόμου στην Ιερισσό – “Έπνιξαν” ένα χωριό στα χημικά! – Συγκλονιστικό βίντεο!

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Οι κάτοικοι δεν αποχωρούν – Δακρυγόνα και οδοφράγματα για τα μεταλλεία στις Σκουριές

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Δακρυγόνα, οδοφράγματα και λιποθυμίες μαθητών για τα μεταλλεία στις Σκουριές – Δείτε φωτογραφίες

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε