Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Τα άκουσε ο Βίτσας από τους πρόσφυγες στα Τρίκαλα [vid]

ΦΩΤΟ από το TrikalaOla
ΦΩΤΟ από το TrikalaOla

 “Τα άκουσε” το απόγευμα ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο hot spot των Τρικάλων.

Οι πρόσφυγες οι οποίοι είχαν διαμαρτυρηθεί χθες και άλλες φορές, απέχοντας μάλιστα από τη σίτιση, εξέφρασαν άμεσα τα παράπονά τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως στο φαγητό, το οποίο δεν είναι καλό όπως λένε, κ.α. Ζήτησαν να τους δίνονται κάποια χρήματα, να μπορούν να προμηθεύονται κάποια ήδη πρώτης ανάγκης κ.α. ενώ τα χρήματα αυτά δεν τα ζητάνε από το Ελληνικό κράτος και τους πολίτες, αλλά από αλλού.

Ο αν. Υπουργός δεσμεύτηκε πως έχει δώσει κάποιες εντολές για καλύτερη σίτιση και μάλιστα μίλησε για έκδοση κάποιας κάρτας που θα μπορούν οι πρόσφυγες να αγοράζουν κάποια πράγματα που επιθυμούν. Μέχρι και λαχανόκηπος θα κατασκευαστεί στο hot spot και γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ έχει γίνει μέριμνα τα παιδιά να πάνε σε σχολεία των Τρικάλων.

Ο κ. Βίτσας συνοδευόταν από τους Τρικαλινούς βουλευτές, κ. Σάκη Παπαδόπουλο και Χρήστο Σιμορέλη. Μαζί και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαθανασίου, ο οποίος άκουσε κολακευτικά λόγια από τον Υπουργό για την προσφορά της Τρικαλινής κοινωνίας στην φιλοξενία των προσφύγων. 

Πηγή: TrikalaOla

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε