Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τα έσπασαν στον Βόλο για τον υποβιβασμό – Εικόνες ντροπής και καταστροφές χιλιάδων ευρώ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο Βόλος μετά την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας στη Δ’ Εθνική. Διεθνής εξευτελισμός αφού στην πόλη βρίσκονται ξένες αποστολές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο νέων Ανδρών.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε άδεια στον Ολυμπιακό Βόλου και χιλιάδες αγανακτισμένοι οπαδοί του συλλόγου πραγματοποίησαν πορεία, η οποία εξελίχθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε άγρια σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν συνεργεία του δήμου Βόλου, με τη βοήθεια των υδροφόρων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, το δύσκολο έργο καθαρισμού των κεντρικών οδών της πόλης.

Περισσότεροι από 350 κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης έχουν καταστραφεί, ενώ και σήμερα το πρωί ήταν έντονη η μυρωδιά από τη χρήση των δακρυγόνων.

Οι ζημιές αποτιμώνται σε πάνω από 150.000 ευρώ μέχρι στιγμής όπως είπε στο Newsit αντιδήμαρχος καθαριότητας Βόλου, Μπάμπης Τσαμπάδης. Επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έχουν καταστραφεί επίσης, 40 καλαθάκια απορριμάτων, μάρμαρα και κράσπεδα σε κεντρικούς δρόμους όπως η Ιάσονος, η Δημητριάδος και η Καρτάλη.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Τσαμπάδης

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αργά χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 10 συλλήψεις και 17 προσαγωγές υπόπτων.

Επίσης, οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις έγκυες, τέσσερα παιδιά κι ένα βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βόλου, εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

Οδοφράγματα, φωτιές, σπασμένες βιτρίνες και δακρυγόνα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. (Δείτε εδώ τι έγινε χθες στον Βόλο)

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι και τις πρωινές ώρες και η πόλη θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Δείτε τα πλάνα όπως τα μετέδωσε το e-volos.gr

Το χρονικό της χθεσινής καταστροφής

Από το απόγευμα, φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου συνέρρεαν στο κέντρο. Άλλοι κατευθύνθηκαν προς το Πανθεσσαλικό, άλλοι προς το σύνδεσμο των Austrian Boys στην οδό Αγίου Δημητρίου και άλλοι προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, εκεί κάποιοι θερμόαιμοι έκαψαν μία σημαία της παράταξης, αλλά και τις κομματικές τους ταυτότητες. Τελικά αποφασίστηκε να μαζευτούν οι οπαδοί έξω από τα γραφεία του συνδέσμου και να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κέντρο.

 
Όταν έφτασαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Δημητριάδος, κάποιοι πέταξαν πέτρες στα παράθυρα, ενώ οι πρώτες φωτιές δεν άργησαν να ανάψουν. Οι περίπου 100 άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και στήθηκαν οδομαχίες και άγριος πετροπόλεμος σε ακτίνα τριών τετραγώνων. Οι ανταλλαγές μολότοφ και χημικών συνεχίστηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα, με τα γραφεία του κόμματος να έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.
 
Οι οπαδοί παραβίασαν την πόρτα του πολιτικού γραφείου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Καρτάλη. Πέταξαν από το μπαλκόνι στο δρόμο από γραφεία μέχρι έγγραφα και έβαλαν φωτιά. Οι πυροσβέστες για σχεδόν 45 λεπτά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, καθώς οι χούλιγκαν τους απαγόρευαν να περάσουν τα μπλόκα που είχαν στήσει.
 
Τουλάχιστον 25 είναι οι τραυματίες (ανάμεσά τους τουλάχιστον 3 εγκυμονούσες) που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα, η αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 20 προσαγωγές και 7 συλλήψεις.
 
Το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας έχει καταστραφεί και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια να σπάσει το ΑΤΜ. Εκτεταμένες ζημιές και στα καταστήματα της Marfin Bank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
 
Εν τω μεταξύ, πάνω από 100 οπαδοί έκλεισαν για λίγα λεπτά την Εθνική Οδό στο ύψος του κόμβου Μικροθηβώ, αλλά αποχώρησαν άμεσα καθώς ενημερώθηκαν ότι το… κέντρο των εξελίξεων είναι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
 
Η αστυνομία του Βόλου ζήτησε βοήθεια και διμοιρίες των ΜΑΤ από όλη την κεντρική Ελλάδα μετέβησαν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ των Austrian Boys παραιτήθηκε σύσσωμο νωρίς το απόγευμα. Ο σύνδεσμος είναι ακέφαλος και ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ότι δεν φέρει ευθύνη για όσα συμβούν στην πορεία της ημέρας.
 
H ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει λόγο για “πρωτοφανή και απροσδόκητα γεγονότα”. Η προγραμματισμένη για αύριο παρουσίαση του νέου ΔΣ της ομάδας αναβλήθηκε και αντ’ αυτής καλούνται στις 15:30 το απόγευμα της Τετάρτης όλοι οι μέτοχοι (ακόμα και αν έχουν μόνο μία μετοχή) και οι θεσμικοί φορείς για να συζητήσουν το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου.

Μεταφέρεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο νέων;
 
Την Παρασκευή επρόκειτο να αρχίσει στο κολυμβητήριο του Βόλου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο νέων. Ωστόσο, με δεδομένη την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, η KOE και η FINA προσανατολίζονται στην αλλαγή της έδρας των αγώνων, με αυτούς να γίνονται πιθανότατα στην Αθήνα.
 
Όπως είναι φυσικό, στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα έπρεπε να δώσει το παρών ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ή κάποιος άλλος αξιωματούχος της Πολιτείας. Όμως κάτι τέτοιο μόνο ασφαλές δεν είναι με την πολεμική ατμόσφαιρα που επικρατεί στον Βόλο, οπότε ή θα έπρεπε να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής, ή θα γινόταν κανονικά, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι πρωτοφανή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, τα μέλη των αποστολών ενημερώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι (πριν καν ανακοινωθεί η απόφαση) ότι θα μεταφερθούν σε αθηναϊκά ξενοδοχεία.
 
Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, σημείωσε: “Εδώ γίνεται χαμός, ανησυχούμε για το τι μπορεί να γίνει, αλλά γι αυτό εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δεν είναι δική μας ευθύνη.Καίγεται όλη η πόλη.Οι αποστολές των χωρών έχουν φτάσει και είναι τρομοκρατημένοι και κλεισμένοι στα ξενοδοχεία. Δεν ξέρω τι θα ξημερώσει”.
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε