Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα νερά του Στρυμόνα έπνιξαν τις καλλιέργειες

Τα νερά του Στρυμόνα έπνιξαν τις καλλιέργειες
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.06.2012 | 15:15
Πρώτη δημοσίευση: 05.06.2012 | 15:03

Αμέτρητες είναι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα δημοτικά διαμερίσματα Παλαιοκώμης, Δομήρου, Ροδολίβους και Κερδυλλίων του δήμου Αμφιπόλεως μετά την υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα στις ευαίσθητες περιοχές της κοίτης του ποταμού.

Τα πρόσκαιρα φράγματα που στήθηκαν από το δήμο Αμφίπολης κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, με τους αγρότες σήμερα να μετρούν τις πληγές τους βλέποντας τη φετινή σοδειά τους να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Περισσότερες από 3.500 καλλιεργήσιμες εκτάσεις από σιτηρά, βαμβάκια, και καλαμπόκια, στην Παλαιοκώμη, θάφτηκαν κάτω από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει το μεγάλο όγκο του νερού της λίμνης Κερκίνης.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες αρχές στο δήμο Εμ. Παπά και στο δήμο Βισαλτίας, που διατρέχουν ακόμη άμεσο κίνδυνο να πλημμυρίσουν.

Ενθαρρυντικά είναι παράλληλα τα δείγματα της στάθμης του νερού της λίμνης Κερκίνης που φαίνεται να υποχωρούν σταδιακά, χωρίς να υφησυχάζουν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καθώς έπονται νέες βροχοπτώσεις στο νομό.

Διαβάστε ακόμα:

Ηλεία:Έδεσε το κρουαζιερόπλοιο της απόλυτης χλιδής - Φωτό και βίντεο!   Διαδώστε αυτό το άρθρο