Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τέμπη: Τα συγκλονιστικά δυστυχήματα από τα οποία πήραν το όνομά τους οι νέες σήραγγες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δύο συγκλονιστικά δυστυχήματα που έγιναν στην Κοιλάδα των Τεμπών και σημάδεψαν για πάντα την περιοχή, θα δώσουν το όνομά τους σε τμήματα των νέων σηράγγων της εθνικής οδού.

Πρόκειται για το δυστύχημα με τους 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας, οι οποίοι σε ένα ασύλληπτο τροχαίο έχασαν τη ζωή τους στις 13 Απριλίου του 2003. Ήταν λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής. Το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν μαθητές μετά από μία εκδρομή συγκρούστηκε με νταλίκα που “δίπλωσε” στην εθνική οδό, Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο 386 χιλιόμετρο στα Τέμπη.

Η νταλίκα μετέφερε φορτίο με κομμάτια νοβοπάν τα οποία εκτινάχτηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και χτύπησαν το σχολικό λεωφορείο και τους μαθητές. Αποτέλεσμα ήταν, 21 ανυποψίαστοι μαθητές να βρουν το θάνατο μόλις λίγα χιλιόμετρα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στη μνήμη τους τμήμα των σηράγγων θα πάρει το όνομα του χωριού τους, Μακροχώρι.

Το άλλο δυστύχημα αφορά το θάνατο του Ιταλού μηχανικού και διευθυντή του έργου για τη διάνοιξη της σήραγγας, Σέρτζιο Σιάνι, από κατολίσθηση. Το τραγικό συμβάν έγινε στις 19 Δεκεμβρίου του 2009 όταν ο άτυχος Ιταλός είχε πάει για να επιθεωρήσει την περιοχή…

Πηγή: onlarissa

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε