Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τεράστια απάτη από αγρότες με μαϊμού – τιμολόγια στην Πελοπόννησο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λόγω της έρευνας έχει “παγώσει” η επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες με τιμολόγια από 3.000 ευρώ και πάνω, καθώς γίνεται έλεγχος σε όλες τις ΔΟΥ της Περιφέρειας, με ιδιαίτερο βάρος σε “ύποπτα” τιμολόγια.

Όπως διαβάζουμε στο patrisnews, το ΣΔΟΕ έχει απλώσει τα δίχτυα του στην Ηλεία, τα Φιλιατρά αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, για την εξάρθρωση του κυκλώματος με τα πλαστά αγροτικά τιμολόγια.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής υπηρεσίας Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ που έχει έδρα την Τρίπολη Νίκος Κολετζάκης σε δηλώσεις του μίλησε για “φάμπρικα”, για κυκλώματα που πουλάνε τιμολόγια κι έχουν έδρα εκτός από την Ηλεία , την Αθήνα, την Κατερίνη, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλία και τη Θήβα. Αυτοί έχουν ορισμένους επιτήδειους (από Κορυδαλλό, Μοσχάτο κ.λπ.) που βρίσκουν αγρότες πελάτες. Η “φάμπρικα” φέρνει καλά χρήματα, αφού σε τιμολόγια από 500.000 μέχρι 1 εκ. ευρώ η επιστροφή του ΦΠΑ (11%) είναι μεγάλο ποσό.

Ο κύριος Κολετζάκης είπε πως είναι ανύπαρκτοι οι εκδότες -ή κάποιοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος- αλλά… συστηματικά πουλάνε τιμολόγια.
Επεσήμανε μάλιστα, ότι υπάρχει εθελουσία συμμόρφωση από αγρότες, καθώς αρκετοί έχουν επιστρέψει χρήματα που δε δικαιούνται για να γλυτώσουν το ποινικό μέρος, την καταδίκη στο δικαστήριο!

Τα “λάθη” που προδίδουν την απάτη
Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου ενημέρωσε ότι ελέγχονται μεγάλες ποσότητες κηπευτικών που δε χωράνε σ’ ένα φορτηγό, όπως φαίνεται στο τιμολόγιο,
ή περιπτώσεις πληρωμής τοις μετρητοίς στο χωράφι με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τιμολόγια με τιμές και ποσότητες που δεν είναι ή δε φαίνονται αληθινές. Ελέγχονται επίσης οι δηλώσεις καλλιέργειας παραγωγών, για τα πόσα στρέμματα καλλιεργεί κάποιος, τι απόδοση έχουν – κι αυτός που τα αγόρασε πού τα πουλάει.

Η μεγάλη έρευνα ξεκίνησε μετά από περιστατικό στα Φιλιατρά, που οδήγησε σε εισαγγελική παραγγελία καθώς με τα “μαϊμού” τιμολόγια υπολογίζεται ότι η αναμενόμενη επιστροφή ΦΠΑ ξεπερνούσε το 1 εκ. ευρώ!

Πάντως αυτοί που εξέδωσαν ύποπτα τιμολόγια στη Μεσσηνία έχουν εκδώσει και στην Κορινθία…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε