Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κακοκαιρία: Τεράστιες οι καταστροφές στις καλλιέργειες

Κακοκαιρία: Τεράστιες οι καταστροφές στις καλλιέργειες

«Το χιόνι και ο παγετός προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες», δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Θανάσης Παναγόπουλος και γι’ αυτό, όπως ανέφερε, «ζητήσαμε να κηρυχθεί ο δήμος μας σε κατάσταση έκτατης ανάγκης».«Η χιονόπτωση ήταν πρωτοφανής και έπληξε τον δήμο μας από άκρη σε άκρη, δηλαδή από το πιο ορεινό χωριό, έως και τη θάλασσα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις καταστροφές, ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι «εντοπίζονται στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και στα ελαιόδεντρα», τονίζοντας ότι «ο φυτικός τομέας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, τόσο από τη χιονόπτωση, όσο και τον παγετό».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «στην περιοχή της Αιγιαλείας καλλιεργούνται περίπου 150.000 στρέμματα ελαιόδεντρων και περίπου 25.000 στρέμματα εσπεριδοειδών.

Επίσης, ζημιές καταγράφονται και στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Αιγιαλείας, κυρίως λόγω κατολισθήσεων».
 
«Για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, που θα επακολουθήσουν με το λιώσιμο του χιονιού, θα χρειαστεί αποκατάσταση και καθαρισμός της κοίτης των ποταμών, καθώς και απαραίτητες επεμβάσεις, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, στα επικίνδυνα σημεία τους», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε