Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τεράστιος όγκος νερού απειλεί να “καταπιεί” τον Έβρο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την ώρα που η περιφερειακή ενότητα Έβρου παραμένει για δεύτερη εβδομάδα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των πλημμυρών, οι βουλγαρικές αρχές προειδοποιούν για νέες πολύ μεγαλύτερες ποσότητες νερών που το επόμενο διάστημα αναμένεται να μπουν στη κοίτη του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού.

Ο βούλγαρος υφυπουργός των Εξωτερικών, Ντίμιτερ Τσάντσεφ, προειδοποίησε τον έλληνα πρέσβη στη Σόφια, ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, που θα έχει ως συνέπεια το λιώσιμο του χιονιού και την εισροή ασυνήθιστα μεγάλων ποσοτήτων νερού στα φράγματα Κίρτζαλι, Στούντεν Κλάντενετς και Ιβαήλοφγκραντ.

Μάλιστα η εκτίμηση των βουλγάρων εμπειρογνωμόνων είναι ότι στα τρία φράγματα που αυτή την περίοδο δεν έχουν μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης, το προσεχές διάστημα αναμένεται να μπουν περίπου 480 – 610 εκατομμύρια κυβικά υδάτων!

Η πληροφορία έβαλε εκ νέου σε επιφυλακή τις υπηρεσίες του Έβρου ενώ έγινε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την προσεχή Δευτέρα, για να ληφθούν προληπτικά μέτρα και να προετοιμαστούν οι αρμόδιοι φορείς για το ενδεχόμενο νέων πλημμυρών.

Διαβάστε ακόμα:

Έβρος: Πλημμύρισαν 80 σπίτια στο Ορμένιο και απεγκλωβίστηκαν 27 άτομα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε