Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τέσσερις φωτιές στην Κρήτη – Στο πόδι η Πυροσβεστική

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τέσσερις φωτιές έχουν εκδηλωθεί αυτή την ώρα σε ολόκληρη την Κρήτη με την πυροσβεστική να τρέχει να προλάβει πριν αυτές πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, η μία φωτιά είναι στο Σπήλι Ρεθύμνου όπου έχουν πάει 4 οχήματα με 8 άνδρες της πυροσβεστικής και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Φωτιά επίσης εκδηλώθηκε το μεσημέρι και σε χορτολιβαδική έκταση στα Χανιά όπου εκεί οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν πριν πάρει διαστάσεις ενώ αυτή την ώρα τα πυροσβεστικά οχήματα τρέχουν σε δύο ακόμα πυρκαγιές, στις Μοίρες και στους Αθανάτους στο νομό Ηρακλείου.

Σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για φωτιές που προκαλούν κάποιοι, που θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο ανανεώνουν την βλάστηση για τα ζώα τους,
ωστόσο το μόνο που καταφέρνουν είναι να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και το ίδιο το περιβάλλον.

Το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες παρά το γεγονός ότι η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται στην εκπνοή της και προβληματίζει την πυροσβεστική υπηρεσία.

Το όλο σκηνικό δυσκολεύουν και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κρήτη και δημιουργούν … συνθήκες καλοκαιριού για τους πυροσβέστες που δε φεύγουν στιγμή από τα πόστα τους.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη συγκέντρωση της τελευταίας 10ετίας!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε