Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τη μείωση τζίρου “δείχνουν” ως κυριότερο πρόβλημα για την επιβίωσή τους 4 στους 10 βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο βασικότερο «αγκάθι» για τους βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται η μείωση τζίρου, με πάνω από τέσσερις στους δέκα, ποσοστό 41,9% να την καταδεικνύουν ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την επιβίωση της επιχείρησής τους.

Δύο στους δέκα, ποσοστό 23,8%,  δηλώνουν ότι οι επιχειρήσεις τους ταλανίζονται από τη μειωμένη ρευστότητα, ενώ το 19,6% μιλάει για τον “βραχνά” του υψηλού κόστους παγίων (ΔΕΗ, ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκιο, φόροι κτλ).

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία της νέας υπηρεσίας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ),
“Ο Σύμβουλος του Βιοτέχνη”, στελέχη της οποίας επισκέφτηκαν 308 επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΘ στις περιοχές Αμπελοκήπων, Ξηροκρήνης, κέντρου, Τούμπας, Εύοσμου και Σταυρούπολης.

Μικρότερα είναι τα ποσοστά που καταγράφονται ως βασικά προβλήματα για τον αθέμιτο ανταγωνισμό (1,9%), την ανατίμηση των πρώτων υλών (3,2%), την ύφεση (2%), την ανεργία (2%), τη δυσκολία στην είσπραξη οφειλών (2,9%) και την κρίση (2,7%). Η σχετική έρευνα έγινε μεταξύ 1ης και 29ης Φεβρουαρίου…

Η νέα υπηρεσία του ΒΕΘ, “Σύμβουλος του Βιοτέχνη”, ενεργοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου.

“Η νέα δράση του ΒΕΘ στοχεύει να μας φέρει κοντά σε όλους τους βιοτέχνες. Θα επισκεφθούμε πόρτα-πόρτα τους συναδέλφους, προκειμένου να ενημερωθούμε για τα προβλήματά τους και να δρομολογήσουμε μαζί λύσεις”, είπε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Διαβάστε ακόμα:

Πολίτες μαινόμενοι για το χαράτσι της ΔΕΗ – Γιαούρτια στο δήμαρχο της Ζακύνθου – Κατάληψη στην ΔΟΥ Κέρκυρας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε