Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Την απαλλαγή Πελετίδη πρότεινε ο εισαγγελέας – Με αναφορές στη Μάγδα Φύσσα η απολογία του Δημάρχου

φωτό από patrastimes
φωτό από patrastimes

Την απαλλαγή του Δημάρχου Πατρέων πρότεινε πριν λίγο ο εισαγγελέας της έδρας… Πλήθος κόσμου στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη.

Η δίκη ξεκίνησε με την απολογία του δημάρχου Πατρέων, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα να παίρνει πολιτική θέση για την Χρυσή Αυγή και να την εκφράζει με τις αποφάσεις του. Μάλιστα, όπως τόνισε, δεν ήταν τυχαίο ότι ελήφθη ομόφωνη απόφαση από δέκα δημοτικές παρατάξεις, προσθέτοντας ότι ο Δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιεί τις αποφάσεις του σώματος.

Στην απολογία του ο Δημάρχος Πατρέων μεταξύ άλλων αναφέρθηκε  στην ιστορία του λαού μας και την εμπειρία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το ρόλο του ναζισμού. Παράλληλα στην απολογία του ανέφερε πως “δεν είναι τυχαίο, ότι δέκα παρατάξεις συμφωνούν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη. Είναι τυχαίο ότι είναι στα Δικαστήρια γιατί έχουν τάγματα εφόδου; Είναι αυτοί που φωνάζουν σε μια μάνα που έχασε το παιδί της: Πού είναι το παιδί σου τώρα!” είπε ο Κώστας Πελτίδης.

Μετά την απολογία του Κώστα Πελετίδη, η δίκη διακόπηκε. Λίγο αργότερα ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του Δημάρχου Πατρέων.

Όπως ανέφερε, δεν στοιχειοθετήθηκε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο Πατρέων. Όσον αφορά στους χώρους που δεν παραχωρήθηκαν στην Χρυσή Αυγή, κατά την προεκλογική περίοδο του 2015, είπε ότι ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως διεφάνη από την ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του σώματος που έχουν κατατεθεί.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Ο συνήγορος του Δημάρχου Πατρέων ανέφερε ότι: «Η μήνυση ήρθε από ένα κόμμα το οποίο είναι υπόδικο. Είναι μια εγκληματική, ναζιστική οργάνωση με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ο Δήμαρχος δεν είναι υπάλληλος, έχει πολιτικό ρόλο. Ο ίδιος ο πολιτικός ενάγων αναγορεύει σαν κίνητρο τα πολιτικά κίνητρα. Από την έκδοση της απόφασης, τίθεται εν αμφιβόλω η θέση του Δημάρχου. Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν τον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης»

Ο Κώστας Πελετίδης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015, ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, patrastimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε