Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την «Πετζετάκις ΑΕ» ότι χρωστά μισθούς 6 μηνών στους εργαζόμενους

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα περιμένουν από τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων οι 550 εργαζόμενοι να τους καταβάλλει τους οφειλόμενους μισθούς και να βρει ρευστό για να λειτουργήσει το εργοστάσιο.

Να καταβληθούν άμεσα δεδουλευμένα έξι μηνών στους εργαζόμενους της εταιρείας «Πετζετάκις ΑΕ» και ”να σταματήσει η κοροϊδία τους από τη διεύθυνση της εταιρείας”, ζητά με σημερινή της ανακοίνωση, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
 
Πρόκειται για 94 εργαζόμενους στην εταιρεία πλαστικών «Πετζετάκις ΑΕ», σε μονάδα της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τα μέσα του προηγούμενου χρόνου, διότι η διοίκηση της εταιρείας ισχυρίζεται πως αδυνατεί να καταβάλλει τους μισθούς τους.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΘ, η εταιρεία εξόφλησε τους εργαζόμενους τον Ιούλιο και τους χρωστάει τους μισθούς από τον Αύγουστο του 2010, έως τον Ιανουάριο του 2011.
 
Μάλιστα, το δώρο Χριστουγέννων φέρεται πως καταβλήθηκε στις 8 Ιανουαρίου, μετά την υποβολή μηνύσεων.
 
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 9 Δεκεμβρίου, απαιτώντας λύση στο πρόβλημα τους.
 
Πίστωση χρόνου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αποφάσισαν να δώσουν στη διοίκηση της ΕΛΒΟ οι 550 εργαζόμενοι για να καταβληθούν οι μισθοί και για να βρεθούν λύσεις στα πιεστικά προβλήματα ρευστότητας της αμυντικής βιομηχανίας ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κάποιες γραμμές παραγωγής.
 
Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ καταγγέλλουν ότι η εταιρία δεν έχει πλέον ρευστότητα ούτε για την αγορά βασικών ειδών, που θα επέτρεπαν τη λειτουργία των γραμμών παραγωγής.
Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, από την έλλειψη χρημάτων δεν μπορούν να εκτελέσουν το πρόγραμμα κατασκευής 309 φορτηγών για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου, αλλά και κάποιες ανακατασκευές για τον ελληνικό στρατό, που μπορούν να απασχολήσουν το 60% του εργατικού δυναμικού μέχρι το τέλος του 2011.
 
Για το λόγο αυτό η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ζήτησε με επιστολή την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΛΒΟ, η οποία συντηρεί ένα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα αφού συνεργάζεται με πάνω από 600 κατασκευαστικές μικροεπιχειρήσεις.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε