Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

To επεισοδιακό Πάσχα του Γ.Παπανδρέου-Οι ”καυτοί” διάλογοι με τους πολίτες!

ΦΩΤΟ από parapolitika.gr
ΦΩΤΟ από parapolitika.gr

Τον αποδοκίμαζαν ακόμα και την ώρα της Ανάστασης – ”Ντροπή σου, που έχεις το θράσος να κυκλοφορείς”

Σε πραγματικό Γολγοθά εξελίχθηκε σύμφωνα με το dete.gr η τριήμερη απόδραση του Γιώργου Παπανδρέου στην Γορτυνία της Αρκαδίας για τον εορτασμό του Πάσχα. Ο τέως πρωθυπουργός δεν γνώρισε μόνο την απόλυτη περιφρόνηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά δέχτηκε και φραστικές επιθέσεις ακόμη και τη νύχτα της Ανάστασης εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνα στην Βυτίνα.

Ωστόσο, συνεργάτες του κ.Παπανδρέου υποστηρίζουν ότι όλα αυτά είναι αναληθή και ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Το Newsit, πάντως επικοινώνησε με κατοίκους του χωριού, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το περιστατικό, το οποίο συζητούν έως και σήμερα.

Το χρονικό

Εξοργισμένοι πιστοί που τον είδαν να φτάνει συνοδευόμενος από την σύζυγό του Άντα και φρουρούμενος από δέκα περίπου άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας άρχισαν να του φωνάζουν «ντροπή σου, έχεις το θράσος και κυκλοφορείς».

Αν και ο ίδιος δεν συνηθίζει να απαντά αντέδρασε μόνο την στιγμή που κάποιος πιστός του φώναξε: «Τι δουλειά έχει ένας άθεος μέσα στην εκκλησία.». Ο Γ. Παπανδρέου εμφανώς ενοχλημένος με την κουβέντα που του είπε αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί: «Δεν είμαι άθεος είμαι χριστιανός ορθόδοξος, όπως και εσύ».
ΦΩΤΟ από parapolitika.gr

Τα χειρότερα όμως ειπώθηκαν πίσω από την πλάτη του και τα άκουγαν οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, που τον είχαν περικυκλώσει για να μην υπάρξει κανένα άλλο απρόοπτο. Την Μεγάλη Παρασκευή που παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου όσοι τον έβλεπαν να παριστάνει ότι ψέλνει σχολίαζαν δηκτικά: «Είναι προκλητικό να ψάλλει την ζωή εν τάφω ο άνθρωπος που ενταφίασε την Ελλάδα…».

Σύμφωνα με το dete.gr, o Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στην Βυτίνα την Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα και έμεινε στο πιο ακριβό ξενοδοχείο που υπάρχει στην περιοχή και είναι ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από το ξενοδοχείο πέρασε το Μεγάλο Σάββατο και ο Γ. Καρατζαφέρης και φέρεται να είχε φιλική συζήτηση με τον διαμένοντα εκεί τέως πρωθυπουργό.

Το γεγονός ότι και τις τρείς ημέρες έβρεχε ακατάπαυστα στην Αρκαδία δεν επέτρεψε στον Γιώργο Παπανδρέου να απολαύσει με το ποδήλατο του τις ειδικές διαδρομές που υπάρχουν στο όρος Μαίναλο. Έτσι λοιπόν τις περισσότερες ώρες τις πέρασε εντός του ξενοδοχείου μαζί με την σύζυγο του Άντα και την κόρη τους Μαργαρίτα που επίσης ήταν μαζί, αλλά δεν τους ακολουθούσε στο υπόλοιπο πρόγραμμα. Μόνο το Μεγάλο Σάββατο μάνα και κόρη Παπανδρέου βγήκαν για ένα καφέ στο κέντρο της Βυτίνας.
ΦΩΤΟ από dete.gr

Πάντως εκείνο που έκανε τρομερή εντύπωση ήταν πως ο τέως πρωθυπουργός πήγε στις περισσότερες ταβέρνες της Βυτίνας και δοκίμασε τα πάντα. Οι πιατέλες με τα κοντοσούβλια, τα κοκορέτσια και το αρνί πηγαινοέρχονταν με καταιγιστικούς ρυθμούς στο πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής. Ωστόσο ο κόσμος δεν έδειξε να ενθουσιάζεται από την παρουσία του στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι πως την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του αφού ολοκλήρωσε το δείπνο με τα νηστίσιμα ζήτησε ο ίδιος από τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας να φωτογραφηθούν μαζί του. «Δεν θέλετε να βγάλουμε καμιά φωτογραφία» τους είπε φεύγοντας. Πάντως με κάποιους που τον πλησίασαν και προσπάθησαν να συζητήσουν μαζί του τις πολιτικές εξελίξεις ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνιζε πως έπεσε θύμα συμφερόντων που δεν τον ήθελαν. «Δεν έφταιγα εγώ. Με πολέμησαν τα συμφέροντα» φέρεται να είπε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε