Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το μαρτύριο ενός 15χρονου από τη Ρόδο – Οι μηνύσεις και οι καταγγελίες για τον θείο του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τι καταγγέλλει το παιδί, που έχει υποβάλει τρεις μηνύσεις σε βάρος του θείου του…

Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, οδηγήθηκε το Σάββατο με δίωξη για εξακολουθητική ενδοοικογενειακή βια με φερόμενο ως θύμα τον 15χρονο ανιψιό του ένας 34χρονος, κάτοικος Ρόδου.

Το παιδί μένει με την γιαγιά του η οποία έχει και την προσωπική του επιμέλεια. Ο θείος του συνελήφθη την 14η Μαΐου 2017 διότι φέρεται, μετά από μήνυση του ανηλίκου, να του προξένησε με τα χέρια σωματική βλάβη τραβώντας του μαλλιά και αυτιά. Φέρεται ακόμη να τον εξύβρισε και να εξύβρισε τα Θεία.

Ο 15χρονος, μαθητής της δευτέρας Γυμνασίου, ισχυρίστηκε ότι ο θείος του χωρίς να έχει δώσει ο ίδιος αφορμή μπήκε στο δωμάτιό του και με αφορμή προηγούμενη καταγγελία που έκανε σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία, άρχισε να του φωνάζει, και να το βρίζει.

Λίγη ώρα αργότερα, ενώ είχε πάει στην τουαλέτα και μετά για ύπνο, ο θείος του φέρεται να τον έπιασε από την μπλούζα και να βιαιοπράγησε σε βάρος του, πετώντας στα πόδια του ένα κουτί με βίδες.

Φέρεται ακόμη να τον ανάγκασε να κοιτάει την ντουλάπα στο δωμάτιο του και να έχει σηκωμένο το ένα του πόδι ως τιμωρία.

Ο ανήλικος ζήτησε με τη μήνυσή του να αλλάξει κατοικία ο θείος του γιατί τον φοβάται.

Ο πατέρας του ανηλίκου πέθανε το 2015, ενώ η μητέρα του τον έχει εγκαταλείψει από μικρή ηλικία.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τα όσα του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει το παιδί, υποστηρίζοντας ότι αντιδρά και έχει άσχημη συμπεριφορά γενικώς κι ότι αφαίρεσε 30 ευρώ από κουμπαρά της οικίας.

Ο 15χρονος είχε υποβάλει κι άλλη μήνυση σε βάρος του θείου του την 6η Μαΐου 2017 ισχυριζόμενος ότι του είχε επιτεθεί στον δρόμο.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι τον πέταξε στο έδαφος, του κρατούσε τα χέρια και δεν πρόλαβε να τον χτυπήσει διότι παρενέβη ένας διερχόμενος πολίτης. Είχε υποστηρίξει ακόμη ότι ο θείος του οπλοφορεί και ότι έχει στην κατοχή του ακόμη και ένα όπλο εκκένωσης ρεύματος.

Την 24η Απριλίου 2017 είχε υποβάλει και ακόμη μια μήνυση υποστηρίζοντας ότι ο θείος του τον χτυπάει με συχνότητα 3 φορές την εβδομάδα από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε