Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τουρκική θαλαμηγός εμβόλισε σκάφος της FRONTEX στη Μυτιλήνη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν χθες το μεσημέρι, μέλη του πληρώματος σκάφους Σουηδικής Ακτοφυλακής δύναμης FRONTEX, το οποίο ήταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015”.

Συγκεκριμένα, το σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ” το σκάφος “ΝΑΖ-Β”με σημαία Τουρκίας, το οποίο δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά και οπτικά σήματα για να γίνει έλεγχος. Κάνοντας συνεχόμενους επικίνδυνους ελιγμούς, εμβόλισε δύο φορές το σκάφος της δύναμης FRONTEX προκαλώντας του υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια δύο μέλη του πληρώματος του σκάφους FRONTEX, ένας εκ των οποίων ήταν στέλεχος του λιμενικού,  επιβιβάστηκαν επί του “ΝΑΖ-Β” και το ακινητοποίησαν, ενώ συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες του.

Το σκάφος καθώς και οι δύο συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης. Από έρευνα που έγινε στο ”NAZ-B” από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, εντοπίστηκε μία πλαστική συσκευασία με 5,67 γραμμάρια κάνναβης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που κάνει την προανάκριση κατασχέθηκε η Θαλαμηγός καθώς και η ποσότητα ναρκωτικών.

Πηγή: lesvospost

 

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε