Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τους βρήκαν μετά από 36 κλοπές!

ΦΩΤΟ από LamiaReport
ΦΩΤΟ από LamiaReport

Ο λόγος για εξαμελή εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία αφού είχε ρημάξει στις κλοπές αυτοκίνητα, καταστήματα και περίπτερα στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Φθιώτιδας.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 36 κλοπές (19 αυτοκινήτων και 17 καταστημάτων – περιπτέρων) που έγιναν από τον Φεβρουάριο μέχρι προχθές…

Συνελήφθη ένας 33χρονος τσιγγάνος ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα πέντε τσιγγάνων ηλικίας 17,18,25,27 και 37 ετών.

Προχθές το πρωί, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Καρδίτσας στην πόλη των Σοφάδων Καρδίτσας ένα αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο ήταν τέσσερις τσιγγάνοι. Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί νυχτερινές ώρες από τους Σοφάδες. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών για έλεγχο, ο οδηγός του δε συμμορφώθηκε και ανέβασε ταχύτητα, για να διαφύγει.

Καταδιωκόμενος από τους αστυνομικούς εγκατέλειψε το αυτοκίνητο μέσα στον τσιγγάνικο οικισμό Σοφάδων και τόσο ο ίδιος όσο και οι οι υπόλοιποι που ήταν στο ΙΧ εξαφανίστηκαν.
Μέσα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα χάρτινο κουτί με 50 φυσίγγια των 9 mm των οποίων η προέλευση ερευνάται
μία κουκούλα full face ,
ένα μπουφάν,
ένα κατσαβίδι και το ποσό των 137,24 ευρώ σε κέρματα το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε κλαπεί από τους τσιγγάνους το βράδυ της 11ης Ιουνίου, από συνολικά πέντε συνολικά καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Μετά από επισταμένες έρευνες – αναζητήσεις, πρωινές ώρες προχθές (11-06-2012) συνελήφθη ένας 33χρονος τσιγγάνος, ο οποίος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της ομάδας έκλεβαν αυτοκίνητα, τα χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και για κλοπές σε διάφορα καταστήματα και περίπτερα, ενώ στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία απ’ όπου έκλεβαν άλλα αυτοκίνητα για να επιστρέψουν στον οικισμό τσιγγάνων των Σοφάδων Καρδίτσας.

Από τα καταστήματα και τα περίπτερα οι δράστες έκλεβαν ηλεκτρικές συσκευές (τηλεοράσεις, στερεοφωνικά συγκροτήματα κ.α.) καθώς και χρηματικά ποσά.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της ομάδας έκαναν:
Στο νομό Καρδίτσας 7 κλοπές Ι.Χ. , 1 κλοπή φορτηγού,  7 κλοπές καταστημάτων και 1 κλοπή περιπτέρου.
Στο νομό Λάρισας 6 κλοπές Ι.Χ, 2 κλοπές φορτηγών, 7 κλοπές καταστημάτων και 1 κλοπή περιπτέρου.
Στο νομό Φθιώτιδας 3 κλοπές Ι.Χ., και 1 κλοπή καταστήματος.

Ο τσιγγάνος που συνελήφθει, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Διαβάστε ακόμα:

Ιωάννινα: Τους έπιασαν με πάνω από 270 κιλά χασίς! ΦΩΤΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε