Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου

Τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου

Μία βάρκα στην οποία επέβαιναν 28 παράνομοι μετανάστες βούλιαξε ανοιχτά της Θερμής. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί μέχρι αυτή την ώρα…

Όπως γράφει το lesvosnews.gr μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μονάχα ένας 20χρονος επιζών, ο οποίος περισυνελέγη με ασφάλεια από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ-ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ 2012″ ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων που επέβαιναν στη βάρκα συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής 18 πτώματα παράνομων μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή και την ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου.

Χθες το μεσημέρι, ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα o 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

Σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι χθες Παρασκευή, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή.

Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνεχίζει από χθες το απόγευμα να ερευνά την περιοχή σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι.

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα.

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Νεκρός 57χρονος ψαράς

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε