Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τραγωδία στην Αίγινα: Ψάχνουν τους αγνοούμενους – Τέσσερις νεκροί ανάμεσά τους ένα παιδί – Τι λέει ο Δήμαρχος – Οι πρώτες εικόνες [pics,vid]

Συντρίμια μετά τη φονική σύγκρουση - ΦΩΤΟ newsIT.gr
Συντρίμια μετά τη φονική σύγκρουση - ΦΩΤΟ newsIT.gr

– Κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση
– Κρατούνται οι τρεις που ήταν μέσα στο ταχύπλοο το οποίο έκοψε στη μέση το τουριστικό σκάφος
– “Δεν κατάλαβα τίποτα” φέρεται να είπε ο ένας από αυτούς – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου
– Πανικός επικρατεί στο νησί – “Ζούμε μία τραγωδία” λέει ο Δήμαρχος
– Στην Αίγινα πηγαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Εικόνες σοκ από τα συντρίμια του τουριστικού σκάφους

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Αίγινα! Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει σε τέσσερις πλέον, με τον άνδρα που ανέσυραν πριν λίγο βατραχάνθρωποι από το βυθό της θάλασσας. Οι τραυματίες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι 5 εκ τον οποίον και ένας άνθρωπος που έχει ακρωτηριαστεί. Δυστυχώς όμως, το δράμα έχει και συνέχεια…

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει και ο Δήμαρχος του νησιού, μέσα στο τουριστικό σκάφος την ώρα που συγκρούστηκε με το ταχύπλοο, ήταν τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Εκτός λοιπόν, από τους νεκρούς, τους τραυματίες και τους επιβαίνοντες που βγήκαν σώοι στη στεριά, υπάρχουν φόβοι και για αγνοούμενους.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες που δημοσιεύει τοefsyn.gr  

“Είμαστε ακόμη σε διαδικασία έρευνας” λέει το λιμενικό. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως είπε στο MEGA ο Δήμαρχος της Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης “Ζούμε τραγικές στιγμές. Ζούμε μία τραγωδία! Το νησί είναι ανάστατο. Ακόμα έχουμε αγνοούμενους. Εικάζεται ότι ήταν 25 με 26 άτομα οι επιβαίνοντες. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι (επιβάτες)”. Ακούστε τον:

Η φονική σύγκρουση συνέβη λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Αίγινας. Το τουριστικό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, μεταφέροντας παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, το ταχύπλοο σκάφος, το εμβόλισε με ταχύτητα και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε με δύναμη πάνω στο τουριστικό, το έκοψε στη μέση και το ανέτρεψε.

ΦΩΤΟ από ert.gr

ΦΩΤΟ από ert.gr

Και παιδάκι ανάμεσα στους νεκρούς

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο τραγικός απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες.
Νεκροί είναι ο χειριστής τους τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι 9 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού! Επίσης, άγνωστη παραμένει ακόμα η ταυτότητα του τέταρτου νεκρού που ανασύρθηκε πριν από λίγο.

Ένας από τους τραυματίες μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Εκεί, στο Κέντρο Υγείας, έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες του τουριστικού, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

“Δεν κατάλαβα τίποτα” λέει ο χειριστής του ταχύπλοου

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Λιμανερχειο Αίγινα, που διενεργεί προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα διευκρινισθεί εάν ο ίδιος ήταν και κυβερνήτης του ταχύπλοου.

Σύμφωνα με ανεπίβεβαίωτες πληροφορίες, οι άνθρωποι που ήταν μέσα στο ταχύπλοο, επιχείρησαν να φύγουν μετά το συμβάν. Σύμφωνα με παλαιότερη ανάρτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο ταχύπλοο επέβαιναν τρία άτομα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” ένας από τους ανθρώπους του ταχυπλόου,  είπε:

“Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα”.

Ένα ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες - ΦΩΤΟ newsIT.gr

ΦΩΤΟ newsIT.gr

Πανικός στο νησί! “Βλέπαμε ανθρώπους στη θάλασσα”

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αυτή τη στιγμή στο νησί επικρατεί πανικός… Ο κόσμος έβλεπε ανθρώπους να κατεβαίνουν από τις βάρκες διάσωσης, σοκαρισμένοι και με κλάματα.  Το λιμενικό κάνει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

ΦΩΤΟ από το aeginaportal

Σύμφωνα με τα όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA, ο οποίος θα περνούσε απέναντι με το επόμενο καραβάκι “Τρέξαμε να τους βγάλουμε τους ανθρώπους γιατί ήταν στη θάλασσα. Άλλοι ανθρωποι κολυμπούσαν άλλοι ήταν αναίσθητοι και είχαν πνιγεί. Φοβερές εικόνες!.. Πετάξαμε σωσίβια! Περισυνέλεξαν όσους είχαν πνιγεί. Τους κάναμε μαλάξεις… Το ταχύπλοο δεν ξέρουμε πού είναι. Εγώ δεν είδα ταχύπλοο”.

Στην Αίγινα πηγαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας μετά την τραγωδία.λεμικού Ναυτικού. 

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, MEGA, aeginaportal, efsyn.gr, ert.gr,

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε