Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τρίκαλα: Αυτός είναι ο γιατρός που έκρυβε 1.700.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο – Η άγνωστη ιστορία του [pics]

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr
ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής του Γιάννη Παντελιδάκη. Ο γιατρός που ήταν γνωστός τόσο στα Τρίκαλα όσο και στο Ρέθυμνο της Κρήτης…

Ένας άνθρωπος που οι Τρικαλινοί χαρακτήριζαν «ευεργέτη», ο χειρουργός Ιωάννης Παντελιδάκης έφυγε προ ολίγων εβδομάδων από τη ζωή, στα 95 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια περιουσία. Ο Ρεθεμνιώτης γιατρός, ήταν από την Κοξαρέ της Κρήτης και η ιστορία του ήταν συνδεδεμένη με την προσφορά και την αλληλεγγύη. Ο Ιωάννης Παντελιδάκης εγκαταστάθηκε από νέος γιατρός στα Τρίκαλα και ίδρυσε την ομώνυμη κλινική επί της οδού Αμαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα είχε αγοράσει το ξενοδοχείο «Διβάνη» το οποίο και ανακαίνισε πλήρως πριν το μετονομάσει σε ”Hotel Pantelidaki”.

Προχώρησε σε σημαντικές δωρεές και μια από αυτές ήταν η τοποθέτηση του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Δικαστηρίων των Τρικάλων. Τα αποκαλυπτήρια είχε κάνει ο -τότε Πρόεδρος της Βουλής- Φίλιππος Πετσάλνικος.

Το όνομα του γιατρού ήρθε στο προκήνιο, όταν ξεκίνησε η καταμέτρηση των περιουσιακών του στοιχείων στο γραφείο του ξενοδοχείου του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χρήματα που βρέθηκαν στο γραφείο του αγγίζουν το 1.700.000€ και έχουν ήδη κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Από βδομάδα αναμένεται η αποσφράγιση και του σπιτιού ώστε να γίνει η καταμέτρηση και των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούσε εκεί. Έτσι θα ολοκληρωθεί η δικογραφία και ακολούθως θα ανοίξει η διαθήκη του εκλιπόντος.

Το καλοκαίρι του 2010 ο Παντελιδάκης επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, μαζί με τη γραμματέα του, με σκοπό να κάνει μια μεγάλη δωρεά στην πόλη. Συναντήθηκε με το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χαμογιωργάκη και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του. Ο κ. Χαμογιωργάκης, έκλεισε ραντεβού με τον δήμαρχο. Εκεί, στο γραφείο του Δημάρχου, ο Παντελιδάκης ανέπτυξε το σκεπτικό του. Είπε ότι διαθέτει 7 εκ. ευρώ για να τη λειτουργία ενός ιδρύματος, στη μνήμη του πατέρα του, που θα ονομάζεται «Παντελιδάκειο ίδρυμα». Σκοπός του ιδρύματος θα είναι να χορηγεί υποτροφίες σε φτωχούς φοιτητές του Ρεθύμνου για τις σπουδές τους.

Ο κ. Παντελιδάκης πρότεινε στον κ. Δήμαρχο να κατασκευάσει εξ’ ολοκλήρου το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία των 4ων Μαρτύρων. Το 80% των καθαρών κερδών θα πηγαίνουν στις υποτροφίες και το 20% στο ταμείο του Δήμου. Όσον αφορά στην ανωδομή, θα προτιμούσε να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, χωρίς όμως να επιμείνει σε αυτό, αφήνοντας στο Δήμο την πλήρη εκμετάλλευσή της.

Ο Δήμαρχος του είπε ότι δεν μπορεί να του δώσει το έργο αφού το κόστος του είναι μεγάλο και τα 7 εκ. ευρώ δεν επαρκούν. Ο κ. Παντελιδάκης του είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα και θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος, ανεξαρτήτως ποσού. Ο κ. Δήμαρχος του αντιπρότεινε άλλο έργο, αλλά ο κ. Παντελιδάκης είπε ότι ήθελε να είναι σε κεντρικό σημείο. Έτσι, τελείωσε η συνάντηση και ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον υποψήφιο δωρητή των 7 εκ. ευρώ, μια σειρά από χάρτες του Ρεθύμνου, κι ο γιατρός αναχώρησε για τα Τρίκαλα.

Πηγή: trikalavoice.gr, zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε